IHF odgovorio Slovencima: Nije izgledalo da ste bolesni - BIGportal.ba
Ostali sportovi Sport

IHF odgovorio Slovencima: Nije izgledalo da ste bolesni

Svetska rukometna federacija odgovorila je na žalbe Slovenije da su njeni igrači bili otrovani hranom uoči utakmice sa domaćinom Svetskog prvenstva Egiptom.

Slovenačka reprezentacija je istakla da je osam njenih igrača imalo stomačne tegobe uoči te odlučujuće utakmice za plasman u četvrtfinale.

Susret je na kraju završen sa 25:25, što je Egipćanima bilo dovoljno za prolaz, a Slovencima ne.

Na isti problem žalili su se i bek Danske Mikel Hansen, kao i Hrvati Domagoj Duvnjak i Ivan Martinović.

Imali smo mnogo zdravstvenih problema tokom noći i na dan utakmice sa Egiptom. Momci su vrištali od bolova, povraćali i trčali u kupatilo kao da im život zavisi od toga. Skube i Dragan Gajić nisu mogli da spavaju, a Blaž Blagotinšek je povraćao”, saopštili su iz tabora Slovenije.

O svemu se na kraju oglasio IHF koji tvrdi da je pokrenuo istragu.

“IHF je zatražio od egipatskih vlasti istragu o tome je li se zaista radilo o trovanju hranom, a potom smo obavestili Sloveniju o zaključcima izveštaja Ministarstva zdravlja. Jedan slovenački igrač se prijavio u bolnicu u hotelu s tvrdnjom da ima probleme sa stomakom i prolivom. Tamo je dobio medicinsku pomoć, a nakon toga je doktoru jedan čovek iz slovenačke delegacije rekao kako 14 igrača ima slične probleme te kako probleme imaju i rukometaši drugih reprezentacija. Dodao je i kako se radi o trovanju hranom. Kada je doktor pozvao te igrače na pregled, to je odbijeno od strane lekara njihove reprezentacije. Potom je ponuđeno da se igrači koji imaju probleme prevezu u bolnicu, ali i to je odbijeno. Želimo da istaknemo kako je sva ponuđena pomoć odbijena“, naveli su iz IHF i dodali:

“Nakon toga je organizovan sastanak sa svim reprezentacijama kako bi se proverile tvrdnje o sličnim problemima, ali niko nije prijavio te probleme. Nismo primili ni jednu pritužbu na hranu od bilo kog drugog učesnika prvenstva. Takođe, u reprezentaciji Belorusije koja je spornog dana delila švedski sto sa Slovenijom nije prijavljen nikakav problem. Što se tiče same utakmice, Slovenija je igrala dobro uprkos tvrdnjama da ima devet igrača s takvim problemom. Na početku drugog dela utakmice vodili su pet razlike. Na terenu nije izgledalo kao da su bolesni”
, zaključak je iz IHF.

Danas objavljeno

Istorijski broj 1: Novak Đoković

Zeljka

NBA Ol star veče: Tim Lebron bolji od Durent tima, Janis i Kari impresivni

Zeljka

Večeras je Ol-star spektakl – Jokić starter u Lebronovom timu

V.R.

Ostavite komentar