11. Aprila 2021.

Iguman Sava Janjić o optužbama iz Prištine: “Blaženi ste kada vas sramote i progone“

Big Portal

Iguman Sava Janjić je na Tviteru naveo da povodom laži i uvreda na njegov račun u nekim kosovskim medijima može samo da odgovori rečima Gospodnjim.

“Blaženi ste kada vas sramote i progone i lažući govore protiv vas svakojake rđave riječi, zbog mene. Radujte se i veselite se, jer je velika plata vaša na nebesima. (Mt 5:11-12)”, napisao je iguman manastira Visoki Dečani.

Povodom optužbi na račun igumana Save Janjića oglasila se Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

U saopštenju Kancelarije za KiM se navodi da optužbe koje su plasirane na račun igumana manastira Visoki Dečani, oca Save Janjića pažljivo su smišljene da bi se zamaskirala prava istina o ugroženosti tog svetog mesta, koje se zbog učestalih napada ekstremista punih 20 godina nalazi pod oružanom zaštitom međunarodnih snaga.

Iz Kancelarije je navedeno da “takve besmislene optužbe, ne samo da nemaju nikakvo utemeljenje u realnosti, nego su i licemerni pokušaji da se teze zamene i monasi proglase ratnim zločincima, navodi se u saopštenju.

Odbor za zaštitu ljudskih prava i sloboda u Prištini prethodno je zatražio istragu protiv igumana Save Janjića zbog navodnih ratnih zločina.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare