"Igraju samo dubl, a toliko zarađuju – dajte taj novac kvalifikantima" - BIGportal.ba
Sport Tenis

“Igraju samo dubl, a toliko zarađuju – dajte taj novac kvalifikantima”

Marion Bartoli, nekadašnja šampionka Vimbldona, smatra da bi ATP i WTA trebalo da smanje broj dubl turnira tokom takmičarske sezone.

Penzionisana francuska teniserka prilično je šokirala teniski svet sa ovakvim stavom, dodavši da oni igraju “samo dubl” i da ne bi trebalo toliko da zarađuju.

Bartoli kaže kako dubl teniseri ne ulaži isti napor kao singl i da zbog toga ne bi trebalo da igraju svake nedelje i da zarađuju “toliki novac”.

Znam da se mnogi neće saglasiti, ali to mislim i moram da kažem. Ne razumem sva ta dubl takmičenja tokom cele godine. Razumem tokom Grend slema i Olimpijskih igara zbog tradicije i svega“, kaže Bartoli za “Tennis majors” i dodaje:

Bila sam na nekim turnirima sa mojim igračem i videla sam dubl tenisere koji oko sebe imaju čak šest osoba. Kada sam ja igrala, čak i kao singl igračica, nismo mogli da priuštimo da platimo šest osoba da putuju sa nama i da budu oko nas. Oni mogu da priušte da plate šest osoba, a samo igraju dubl“.

Bartoli je Vimbldon osvojila 2013. godine.

“Zašto taj novac, koji je namenjen dubl teniserima, ne ide kvalifikantima ili onima koji igraju čelendžere. Ne razumem, jer kada igrate dubl ne ulažete isti napor kao singl teniser. Ne trenirate toliko, rutina vam je drugačija, a oni igraju nedelju za nedeljom i dobijaju taj novac. Sa druge strane imamo čelendžer tenisere koji se zaista muče. Ne znam da li treba da obustave dubl potpuno, ali bi trebalo da izdvajaju manje novca i njega dati singl igračima, kvalifikantima…“.

Danas objavljeno

Ten Hag: Ronaldo je prošlost

Vanja A

Poznat raspored Dijamantske lige, vraćaju se Kinezi

Vanja A

ATP kaznio britansku federaciju sa 820 hiljada funti!

Vanja A

Ostavite komentar