13. Jula 2019.

Igrajte protiv DeepMind AI-ja u StarCraft II igri tokom limitiranog perioda

Big Portal

Oni koji smatraju da su neki ozbiljni StarCraft II igrači teški protivnici, sada će imati priliku da se oprobaju i protiv vještačke inteligencije.

Alphabet Inc. (majka kompanija Google-a) je omogućila svoj DeepMind Alphastar AI u StarCraft II igri tokom limitiranog perioda.

U blog objavi kompanija objašnjava: “Eksperimentalna verzija DeepMind-ovog StarCraft II agenta, AlphaStar, će uskoro odigrati manji broj takmičarskih igara u Evropi, kao deo tekućeg istraživanja veštačke inteligencije. Ukoliko želite da se oprobate protiv AI-ja i pomognete DeepMind-u u istraživanju i igrate protiv AlphaStara, možete se prijaviti klikom na “opt-in” taster u okviru in-game popup prozora”

Igrači neće znati da li igraju protiv DeepMind Alphastar veštačke inteligencije, jer je tu isključivo kako bi se videlo kako igrači reaguju na AI (kao i da li uopšte mogu da odrede da li igraju protiv AI). Ukoliko bi igrači znali da igraju protiv AI, igrali bi drugačije – na ovaj način rezultati istraživanja ostaju autentični.

Izvor: TweakTown

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare