1. Oktobra 2019.

Igor Crnadak odbacio navode Ivice Dronjića

Big Portal

“Izjave koje je ovaj državni službenik dao u televizijskom intervjuu ne odražavaju stavove Ministarstva inostranih poslova, niti na bilo koji način mogu da se smatraju zvaničnim stavom BiH. Ivica Dronjić je na ovaj način ugrozio napore koje BiH kroz institucije na svim nivoima vlasti u BiH godinama ulaže u saradnju sa ovom najvažnijom međunarodnom političkom organizacijom”, kazao je Crnadak.

On je rekao da će nadležne službe u MIP BiH utvrditi da li postoji osnov za disciplinsku odgovornost državnog službenika Dronjića i djelovaće u skladu sa propisima.

“MIP BiH će do kraja dana uputiti zvaničan odgovor na protestnu notu Ujedinjenih nacija u kojem će se i službeno ograditi od Dronjićevog nastupa. Brzim odgovorom na protestnu notu ukazaćemo da ovakav neodgovoran potez jednog državnog službenika ne smije da bude prepreka daljoj saradnji BiH sa UN u raznim oblastima, te da se nadamo da neće usporiti sprovođenje brojnih višemilionskih projekata u BiH”, saopšteno je iz MIP bIH.

Podsjećamo, Ivica Dronjić je govoreći o rezidentnoj predstavnici Razvojnog programa Ujedinjenih nacija (UNDP) u BiH dao spornu izjavu.

– Naš rejting u UN je takav da je naš regionalni koordinator UNDP iz Moldavije, znači Moldavija nam je postala zapad – rekao je Dronjić.

Ivica Dronjić je bivši ambasador BiH pri stalnoj misiji BiH u UN, a smijenjen je nakon odluke člana Predsjedništva Željka Komšića, čime je imao jednu od vjerovatno najkraćih diplomatskih karijera u UN, od septembra 2018. do februara 2019. godine.

(BN)

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare