Identifikovane tri osobe koje su “filmski novac” stavljale u opticaj - BIGportal.ba
Hronika Republika Srpska / BiH Vijesti

Identifikovane tri osobe koje su “filmski novac” stavljale u opticaj

Pripadnici Policijske uprave Prijedor identifikovali su tri lica koja su stavljala u opticaj falsifikovane novčanice i kod kojih je pronađeno 13 novčanica “filmskog novca”.

Osumnjičeni G.P. iz Novog Grada kupio je putem interneta repliku novčanica u apoenima od 50 i 100 KM namijenjenih za filmsku upotrebu, koje je potom dao osumnjičenim licima Đ.S. iz Prijedora i D.K. iz Kozarske Dubice, koji su novac dalje stavljali u opticaj, saopšteno je iz Policijske uprave Prijedor.

Nakon kompletiranja predmeta, Tužilaštvu BiH će protiv ova tri lica biti dostavljen izvještaj za krivično djelo krivotvorenje novca.

Policijska uprava Prijedor apeluje da građani budu oprezni prilikom novčanih transakcija i obrate pažnju na zaštitna obilježja novčanica, te da, ukoliko posumnjaju da je riječ o lažnom novcu, odnosno o replici, o tome odmah obavijeste nadležnu policijsku stanicu.

Falsifikovane novčanice su prepoznatljive po natpisima “lažni novac” koji se nalazi na prednjoj strani novčanice i “samo za filmsku upotrebu replika kopija”, na zadnjoj strani novčanice.

NN

Danas objavljeno

Pucnjava u školi u Teksasu – osamnaestogodišnjak ubio 14 učenika i nastavnicu

M.

Obračun policije i narko-bande u Riju, ubijeno više od 20 ljudi

M.

Tržište “crnog zlata”: Porasle cijene nafte

M.

Ostavite komentar