Identifikovane četiri žrtve napada u Atlanti - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Identifikovane četiri žrtve napada u Atlanti

Policija u američkoj saveznoj državi Džordžiji identifikovala je četiri od osam osoba koje su ubijene u masovnim pucnjavama u tri salona za masažu na području Atlante.

Zvaničnici kažu da je još prerano znati da li je napad, u kojem je ubijeno šest azijskih žena, rasno motivisan, javio je BBC.

Šerif okruga Čiroke Frenk Rejnolds rekao je da je osumnjičeni možda imao “ovisnost o seksu”.

Napad dolazi usred naglog porasta zločina protiv američkih Azijata.

Četiri žrtve identifikovane su kao Ešli Jaun (33); Pol Andre Mišels (54); Šiaoji Jan (49) i Daojou Feng (44). Utvrđeno je da je Elsias R Ernandez-Ortiz povrijeđen.

Na konferenciji za novinare u srijedu, istražitelji su rekli da je osumnjičeni Robert Aron Long priznao da je odgovoran za pucnjavu i rekao da negira da je napad motivisan rasom.

“Očigledno ima problem u vezi s onim što on smatra ovisnošću o seksu i vidi ove lokacije kao iskušenje za njega zbog čega ih je želio eliminisati”, rekao je kapetan Džej Bejker, dodajući da je Long uhvaćen s pištoljem od 9 mm i nije se opirao hapšenju.

Poznato je da saloni za masažu ponekad pružaju usluge prostitucije, ali vlasti kažu da još nema naznaka da je to slučaj na ciljanim lokacijama.

Danas objavljeno

Stanivuković o aferi “Kiseonik”: Šeranić se ogradio od firme TGT, nemaju dokaze da nisam u pravu

M.

Kiseonik koji se daje pacijentima, nije štetan po zdravlje

M.

Poruka Kurtiju: “Spremnost na dijalog se ne pokazuje dugim cevima, snajperima i oklopnim vozilima”

M.

Ostavite komentar