19. Decembra 2020.

Identifikovan novi soj kovida 19 koji se brže širi

Big Portal

“Kao što je saopšteno u ponedjeljak, Britanija je identifikovala novu varijantu kovida 19 kroz genomsko praćenje Službe za javno zdravlje Engleske”, rekao je Viti.

On je naveo da Savjetodavna grupa za nove respiratorne virusne prijetnje /NERVTAG/ sada smatra da se novi soj može brže širiti.

Viti je rekao da je, iako nema dokaza da nova varijanta virusa korona izaziva veću stopu mortaliteta ili da utiče na vakcinu, potrebno hitno provesti istraživanje i to potvrditi.

“Mi smo obavijestili Svjetsku zdravstvenu organizaciju i nastavljamo da analiziramo dostupne podatke kako bi povećali naše razumijevanje”, rekao je Viti.

Britanski premijer Voris DŽonson razgovarao je danas sa ministrima u Vladi o tome koje je hitne mjere neophodno preduzeti nakon informacije da se novi soj virusa brže širi i vodi povećanju broja zaraženih.

Britanska Vlada je saopštila 14. decembra da bi povećanje broja zaraženih širom Londona na jugoistoku Engleske moglo biti povezano sa novom varijantom virusa koja ima sposobnost bržeg širenja.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare