16. Augusta 2021.

Ideje za glamurozni make-up izgled

Big Portal

KORAK 1: PRIPREMITE LICE

Prije svega, vrlo je važno pripremiti lice za šminkanje. To znači da na lice nanesete primer, tj. temeljnu podlogu koja će učiniti da šminka bude dugotrajnija i zaštitit će vaše lice od direktnog dodira s puderom.

KORAK 2: DOBRA PODLOGA

Nakon što pripremite kožu, vrijeme je da posegnete za podlogom i korektorom, kako biste počeli stvarati besprijekoran ten. Nanesite puder u tankom sloju, a ako primijetite da još postoji nekoliko nesavršenosti i mrlja koje biste željeli prekriti, nanesite korektor s jakom prekrivnom moći i nikako nemojte zaboraviti prekriti podočnjake.

KORAK 3: KONTURE

Ukoliko ste ispunili prva dva koraka, na dobrom ste putu prema idealnom tenu.  Za vrhunski izgled glam make-upa poželjet ćete oblikovati lice, kako biste definirali svoje crte lica. Nanesite konture na udubine obraza, bočne strane nosa, čeljusti i sljepoočnice, pazeći da uklopite sve oštre linije.

KORAK 4: DODAJTE SJAJ

Naravno, trebat će vam stvarno blistava koža za uistinu glamurozan izgled. Nanesite highlighter na vaše jagodične kosti i vrh nosa.

KORAK 5: POSTOJANE OBRVE

Za glam make-up izgled potrebne su hrabre, definirane obrve – o tome se ne može pregovarati. Posegnite za gelom za obrve, kako biste usavršili oblik obrva.

KORAK 6: HRABRO BIRAJTE SJENE ZA OČI

Glam šminka za oči zahtijeva stručnu primjenu, zato budite sigurni da odvojite vrijeme za ovaj korak. Prvo nanesite svjetlucave svijetle nijanse preko cijelog kapka. Zatim nanesite neke tamnije neutralne nijanse u svoj nabor kao prijelaznu nijansu. Zatim stavite sloj tamnije sjene na vrh kapka da definirate svoj nabor. Zaokružite izgled sjenila nanošenjem iste svjetlucave sjene na dio kapka ispod obrva.

KORAK 7: OBAVEZNO EYELINER

Nanesite tanku liniju eyelinera i nacrtajte oštro i precizno završetak linije.

KORAK 8: BIJELA OLOVKA ZA OČI

Uljepšajte oči još više primjenom olovke za oči na vašoj vodenoj liniji. Ovaj trik učinit će i da vaše oči izgledaju veće.

KORAK 9: POJAČAJTE VOLUMEN

Niti jedan make-up izgled nije potpun bez nekoliko slojeva maskar – posebno glam make-up izgled. Pojačajte dramu i dajte svojim trepavicama efekt lažnih trepavica.

KORAK 10: RUŽ ZA USNE

Ukoliko ste naglasili oči tamnijim sjenama, preporučujemo da koristite mat nude karmin za usne. Ako ste se odlučili da naglasak stavite na usne, koristite crvene ili bordo nijanse. Na vama je da li ćete koristiti mat ili sjajne ruževe.

KORAK 11: SPREJ ZA SETOVANJE ŠMINKE

Ne biste željeli potrošiti sve to vrijeme na glam make-up izgled samo da bi izblijedio tokom dana (ili noći). Zato kao završni korak nanesite sprej za setiranje šminke, koji će vam održati šminku postojanom i tokom toplih ljetnih dana.

Azra.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare