Ideje o automobilima budućnosti - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Ideje o automobilima budućnosti

Studenti iz ArtCenter dizajnerskog koledža su nedavno dobili slobodu da maštaju o automobilima budućnosti, a rezultati obećavaju neobične mašine.

Grupa je prihvatila zadatak da dizajnira Lincoln luksuzna vozila budućnosti, a trebalo je da smisle kako će ovi automobili izgledati 2040. godine. Da bi osmislili nove koncepte, studenti su morali da razmišljaju dalje od automobila, pa se projekat proširio i na ostatak sveta. Mladi dizajneri su podeljeni u četiri grupe, a svaka je problemu prišla iz drugačijeg ugla. Jedan tim je zamislio samoupravljiva vozila s dva sedišta, druga sistem koji projektuje digitalne fotografije iz prošlosti, te ih prikazuje u odnosu na lokaciju na kojoj se vozilo nalazi, treća je zamislila dodatke poput prozora koji su osetljivi na dodir, dok se četvrta bavila budućnošću autonomne vožnje.

Iako je u pitanju samo koncept, prikazane ideje ilustruju na koje bi načine dizajneri i inženjeri mogli da razmišljaju kroz dvadeset godina. Budućnost se približava velikom brzinom, a mnoge stvari su se već iz naučno-fantastičnih filmova preselile u stvarnost.

Izvor: PCPress/Mashable

Danas objavljeno

Prvi solarni automobil na svijetu kreće u proizvodnju

Vanja A

Polimerizacija farova – šta je to i koliko košta?

Vanja A

Specijalni Porsche 911 započinje svoje istraživačko putovanje

Vanja A

Ostavite komentar