Ideja za ručak: Sočni pileći medaljoni - BIGportal.ba
Hrana i zdravlje

Ideja za ručak: Sočni pileći medaljoni

Ukusni i sočni, medaljoni od pilećih prsa, izvrsna su ideja za ručak, kako za velike tako i za male ljubitelje piletine.

Sastojci:
2 komada pilećih prsa, otkoštena, bez kože
1 kašičica soli
½ kašičice sušenog peršina
½ kašičice origana
¼ kašičice luka u prahu
¼ kašičice bibera
2 jaja
120 g glatkog brašna
360 ml ulja (za prženje)

Priprema:
1. Usitnite piletinu
Piletinu nasjeckajte na kockice te ju usitnite u sjeckalici ili blenderu dok ne dobijete pastu koju ćete, zatim, prebaciti u posudu srednje veličine. Dobivenu pastu začinite sa soli, biberom, peršinom, origanom i lukom u prahu te izmiješajte.

2. Istucite jaja
Pripremite panadu za meso od jaja i brašna. Brašno stavite u tanjur, a u manjoj posudi istucite jaja.

3. Oblikujte kuglice
Pastu od piletine oblikujte u kuglice, otprilike veličine ping pong loptice. Svaku kuglicu uvaljajte u brašno, zatim ju uronite u jaja, pa ponovno uvaljajte u brašno. Nakon što ste kuglice panirali, oblikujte ih u medaljončiće tako da ih lagano rukom spljoštite.

4. Pržite
U vruće ulje stavite što je više medaljona moguće te ih pržite 4 do 5 minuta sa svake strane dok ne poprime lijepu zlatnu boju. Gotove medaljone vadite na tanjur obložen papirnatim ubrusom kako bi se upio sav višak masnoće.

Azra.

Danas objavljeno

Piće koje ne bi trebalo da naručujete u kafićima – prepuno je bakterija

Vanja A

Kako da na najjednostavniji način spremimo GRAŠAK? Recept je brz i lak

Vanja A

Otkriven novi virus iz porodice koronavirusa

Vanja A

Ostavite komentar