4. Jula 2019.

Ideja za doručak: Bezglutenske palačinke sa ribizlama

Big Portal
Sastojci:

Bezglutensko brašno 300 g
Ribizla 200 g
Džem or brusnice i jabuke 300 g
Jaja 2 kom
Maslinovo ulje 1 dl
Sol ½ kašikice
Šećer 1 kašikica
Mlijeko 3 dl
Prašak za pecivo 1 kašikica

Priprema:

U dubljoj posudi umutiti jaja, mlijeko, maslinovo ulje, šećer i sol. Doliti vodu pa dodavati bezglutensko brašno u koje je pomiješano sa praškom za pecivo. Sve umutiti do željene gustoće mase.

Palačinke peći na klasičan načn i servirati sa svježim džemom od brusnice i jabuke, svježim ribizlama, dekorisati začinskim biljem.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare