2. Decembra 2019.

Idealni i obilni obroci za hladnije dane: Pasulj u različitim kombinacijama

Big Portal

Pasta sa povrćem

Potrebno je: 300 g testenine po izboru, konzerva crvenog pasulja, 200 g soka od paradajza, čen belog luka, stabljika celera, manja tikvica, so, biber, svež ili sušen bosiljak

Iseckajte crni luk, propržite ga na maslinovom ulju, pa dodajte iseckani celer i tikvicu. Dinstajte. Pred kraj sipajte sok od paradajza i pasulj, začinite po želji i ostavite da se malo krčka. Skuvanu testeninu prelijte dobijenom smesom i ukrasite po želji.

Malo drugačija pašteta

Potrebno je: 300 g pasulja5 kašika maslinovog ulja, kašika maslaca, 2 čena belog luka, so, biber, aleva paprika

Operite i skuvajte pasulj, ali tako da zrna dobro omekšaju. Ocedite ga od vode. Sitno iseckajte luk i pomešajte ga sa pasuljem i maslacem, pa začinite solju, biberom i paprikom. Na kraju smesu prelijte maslinovim uljem i izmiksajte štapnim mikserom ili u blenderu. Pašteta je spremna za upotrebu. Namažite je na hleb ili krekere. Ukrasite povrćem po ukusu.

Čorbica za energiju

Potrebno je: 300 g pasulja, glavica crvenog luka, 2 kašike maslinovog ulja, 300 g paradajz pelata, stabljika celera, 2 krompira, malo svežeg peršuna, ljuta papričica, so, biber

Sitno iseckan luk prodinstajte na maslinovom ulju, pa dodajte ljutu papričicu, iseckan celer i propržite kratko. Iseckajte krompir i ubacite ga, a zatim pasulj i pelat. Posolite, pobiberite i prelijte vodom. Kuvajte čorbu oko pola sata, pa na kraju ubacite peršun.

Salata kao obrok

Potrebno je:150 g crvenog pasulja, 150 g belog pasulja, 2 paradajza, paprika, sveža ljuta papričicacrveni luk, malo svežeg peršuna, nekoliko listova bosiljka, maslinovo ulje, jabukovo sirće, so, biber

Skuvajte pasulj i ostavite da se malo ohladi. Iseckajte luk, paprike i paradajz, a onda pomešajte sa pasuljem. Začinite po ukusu, na kraju dodajte listiće bosiljka i prelijte maslinovim uljem i jabukovim sirćetom.

Izvor: Novosti

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare