Idealan za presretača i druge tajne zadatke - neobilježeni policijski BMW Serije 3 FOTO - BIGportal.ba
Auto-moto Noviteti

Idealan za presretača i druge tajne zadatke – neobilježeni policijski BMW Serije 3 FOTO

BMW je na sajmu specijalnih interventnih vozila “RETTmobil 2019” predstavio nekoliko vozila, a prva zvezda bio je BMW Serije 3 bez vidljivih policijskih obeležja.

Automobil je predstavljen u crvenoj boji spoljašnosti a karakteriše ga “civilni” izgled, zahvaljujući čemu može da se koristi neprimetno za različite policijske zadatke.

Kada policijski službenici krenu u intervenciju, moguće je aktivirati “blinkere” koji su skriveni unutar maske hladnjaka, dok se na krov pomoću magneta postavlja rotaciono svetlo.

Ovaj policijski BMW Serije 3 idealan je kao vozilo-presretač, ali i za druge zadatke koji zahtevaju da policajci prođu neprimećeni sve do trenutka stupanja u akciju.

Automobil čak i u putničkoj kabini izgleda kao bilo koji drugi “civilni” BMW, a komande specijalnih audio-video sistema, poput “blinkera” i policijske sirene, vešto su skrivene u preticu na centralnoj konzoli koji ima poklopac kao obična pepeljara.

Policijski BMW Serije 3 opremljen je, između ostalog, grejanim sportskim sedištima, “M” kožnim volanom i paketom “Professional business” koji uključuje LED farove i Driving Assistant sistem pomoći vozaču.

U konkretnom vozilu, za pogon je odabran 2.0 litarski turbo dizel motor sa 190 ks (140 kW) i 400 Nm maksimalnog obrtnog momenta. Od 0 do 100 km/h auto ubrzava za 6,9 s, a maksimalna brzina je 233 km/h.

B92

Danas objavljeno

Honda oživljava džepnu mašinu

Vanja A

Android Auto je dobio sjajna podešavanja, noviteti koji će vas definitivno privući

Vanja A

Platila policiji gorivo – izdali saopštenje

Vanja A

Ostavite komentar