“IDE LI BIH U NATO?” SDS pokreće peticiju da se JAVNO OBJAVI Program reformi - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

“IDE LI BIH U NATO?” SDS pokreće peticiju da se JAVNO OBJAVI Program reformi

“IDE LI BIH U NATO?” SDS pokreće peticiju da se JAVNO OBJAVI Program reformi

Mislim da bi bilo loše da se jednog dana probudimo i osvanemo u NATO. Mislim da građani Republike Srpske to ne zaslužuju, kaže lider SDS Mirko Šarović.

Mladi SDS sutra u 12 časova u centru Banjaluke pokrenuće potpisivanje peticije za podršku inicijativi da se dokument “Program reformi BiH” koji je usvojilo Predsjedništvo BiH 19. novembra odmah objavi i da, prije slanja u sjedište NATO, o tom dokumentu svoje mišljenje da Narodna skupština RS.

Peticija će od sutra biti potpisivana u svim mjestima u Srpskoj, a predsjednik SDS Mirko Šarović poručio je da svi građani imaju pravo da znaju šta su potpisali Milorad Dodik, Šefik Džaferović i Željko Komšić, prije nego što svoj dokument pošalju u sjedište NATO-a u Brisel.

– Smatram da o tako važnim pitanjima koja se tiču bezbjednosti i vojnog saveza u koji namjerava da ide Bosna i Hercegovina, građani Republike Srpske moraju da budu upoznati. O tome mora da se pita svaki građanin Republike Srpske, bez obzira na njegovu političku orijentaciju. Taj dokument ne treba da se krije, ne treba da bude zaključan u nekom sefu. O tako važnom nacionalnom pitanju uvijek treba da se pitaju građani na referendum – rekao je Šarović za BN.
Predsjednik SDS je ukazao na opasnost ako se ovako važan dokument krije od javnosti.

On je rekao da kao predsjednik Srpske demokratske stranke podržava inicijativu mladih SDS-.

– Biću jedan od potpisnika i vjerujem da će rezultati za nekoliko dana pokazati da veliki broj građana misli ono što i poručuje omladina SDS-a – Ja imam pravo da znam – rekao je Šarović.

SrpskaInfo

Danas objavljeno

Putin je prihvatio poziv Indonezije na samit Grupe 20

M.

Najviši nivo u istoriji: Inflacija u BiH dostigla 14,4%

M.

Savjet bezbjednosti UN danas hitno zasijeda o Ukrajini

M.

Ostavite komentar