ID. Aero – Volkswagenov novi Passat - BIGportal.ba
Auto-moto Noviteti

ID. Aero – Volkswagenov novi Passat

Volkswagen je još 2018. godine prikazao električni ID. Vizzion concept, za koji je u međuvremenu potvrđeno da će dobiti i serijsku verziju.

Iz Volkswagena su ranije ove godine već najavili da prodaja serijskog modela startuje tokom sledeće godine, a sada je kao najava prikazano novo koncept izdanje, nazvano ID. Aero concept.

Vozilo između ostalog odlikuju i 22-inčni točkovi, prednja LED Matrix svetla i koeficijent otpora vazduha 0,23.

ID. Aero će biti napravljen na Volkswagenovoj MEB platformi za električna vozila, pri čemu će autonomija sa baterijama od 77 kWh iznositi 620 km.

Iako to još nije zvanično potvrđeno, ponuda će verovatno podrazumevati baznu verziju sa zadnjim pogonom i jednim elektromotorom, kao i snažniju varijantu sa dva elektromotora i pogonom na sva četiri točka.

Sem toga, najavljuje se i moderna, prostrana i varijabilna unutrašnjost (ovde treba napomenuti da VW još nije objavio slike ID. Aero concepta).

Serijski Volkswagen ID. Aero će se od druge polovine 2023. godine prvo prodavati u Kini, ali iste godine stiže i varijanta za Evropu i Severnu Ameriku. Tačan termin ove potonje verzije još nije saopšten, ali je poznato da će se ovaj rival Teslinom Modelu 3 proizvoditi u Volkswagenovoj fabrici u Emdenu.

B92.

Danas objavljeno

Prvi električni automobili makedonske proizvodnje se očekuju 2024.

Vanja A

“Ko će plakati za Toyotom Camry? Ne smeta mi što ti automobili nestaju”

Vanja A

Prodaja luksuznih automobila u Rusiji u vrtoglavom padu

Vanja A

Ostavite komentar