"Iako sam vjernik, moja obaveza je da štitim državu" - BIGportal.ba
Region Vijesti

“Iako sam vjernik, moja obaveza je da štitim državu”

– Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić izjavio je da je poslao srpskom patrijarhu Porfiriju pismo u kojem navodi stavove Crne Gore u vezi sa Temeljnim ugovorom.

Postoje najmanje dva člana koja su sporna i jedan dio preambule”, rekao je premijer crnogorskom portalu Vijesti.

Na pitanje koji su članovi sporni Krivokapić je kazao: “Jedan se odnosio na vjerske praznike koji su bili u direktnom sukobu sa Zakonom o vjerskim praznicima u Crnoj Gori” i pojasnio da je to podrazumevalo da “imamo veći broj vjerskih praznika nego što je zakonom predviđeno pri čemu su definisana tri nova praznika koja bi trebala da se slave u Crnoj Gori – Sveti Sava, Sveti Petar Cetinjski i Sveti Vasilije Ostroški”.

Dodao je da je sporan i član 7, dio koji se tiče tog jednog dijela neusklađenosti, a tiče se imovinskih pitanja koji je predviđao dodatno preispitivanje elemenata koji još nisu katastarski upisani”.

Na konstataciju novinara da je neprirodno da se Temeljni ugovor bavi imovinskim pitanjima, Krivokapić je kazao da je zbog toga prirodno da se preispituje.

“Mi smo to uočili i naravno pošto je moja obaveza da štitim državu, bez obzira što sam ja vjernik, odlučio sam da zaštitim državu”, rekao je Krivokapić.

(B92)

Danas objavljeno

Procurili tajni dokumenti; otkriveno lobiranje – hoće da menjaju naučni izveštaj

M.

Uvode veliki lokdaun; iz kuće mogu od 8 do 17 sati… I to s razlogom

M.

Prva južnokorejska domaća raketa nije uspela da odnese probni teret u orbitu

M.

Ostavite komentar