I žene varaju, i to mnogo, a ovo je glavni razlog - BIGportal.ba
Ljubav i seks Magazin

I žene varaju, i to mnogo, a ovo je glavni razlog

Mišljenje da uglavnom varaju muškarci je zastarjelo – a postoje i naučni dokazi da sve više žena vara partnere zbog toga što im je dosadno u krevetu.

Mišljenje da uglavnom varaju muškarci je zastarjelo – a postoje i naučni dokazi da sve više žena vara partnere zbog toga što im je dosadno u krevetu.

Antropolog i autorka knjige Untrue, Vensdej Martin, intervjuisala je desetine sociologa, naučnika koji istražuju se*s i antropologa za svoju knjigu o neverstvima.

“Novo istraživanje ispravlja ranije netačne pretpostavke da žene imaju niži libido, da je njima u prirodni da budu monogamne i da je ženama lakše da budu sa jednim partnerom do kraja života. Žene ne vole se*s ništa manje od muškaraca i lako im dosadi ako je u krevetu stalno sve isto”, tvrdi Martinova.

Zašto žene varaju

Martinova kaže da je mit da žene varaju iz emocionalnih razloga, a muškarci zbog “akcije”. Ona kao dokaz navodi istraživanje Univerziteta u Misuriju.

“Ovo istraživanje je razotkrilo mitove da žene varaju samo kada su nesrećne u braku, da, za razliku od muškaraca, one traže emocionalnu povezanost, a ne seksualnu”.

Pomenutim istraživanjem je utvrđeno da žene “ne ulete” spontano u neku aferu, već da vrlo namerno traže partnera za se*s, posebno kada nisu zadovoljne svojim seksualnim životom sa partnerom – ne doživljavaju vrhunac ili nemaju odnose redovno.

Te žene kažu da jednostavno traže ono što ne mogu da dobiju kod kuće i da prevaru posmatraju kao način da ostanu u vezi u kojoj su inače srećne, ali nisu zadovoljne seksualnim životom.

“I eto, razotkriven je još jedan mit kojim se tvrdi da varaju samo one žene koje su nesrećne u braku”, kaže autorka.

Naravno, to ne znači da svaka žena koja ima veliku seksualnu želju mora da vara partnera – način da se to spreči je, tvrdi Martinova, da otvoreno razgovara sa partnerom o svojim seksualnim željama. Time može da se izbegne dosada u spavaćoj sobi koja bi mogla da dovede do prevare.

Jednostavna stvar koja može da probudi strast među partnerima je nova zajednička aktivnost – krenite zajedno na časove plesa, recimo.

“Kada zajedno uživate u nečemu, dolazi do oslobađanja neurohemikalija i hormona, što znači da možete da osetite uzbuđenje bez izaska iz veze”.

Martinova insistira da bi mnoge veze bile bolje, ukoliko bi parovi razumeli da to što je ženi dosadno u spavaćoj sobi ne mora da označi kraj veze.

“Zamislite koliko bi veza i brakova moglo da se spase, ako bi se otvoreno govorilo o seksualno želji i potrebama sa partnerom, ako bi se pronalazila rešenja koja će da zbliže parove”, zaključuje autorka.

Danas objavljeno

Oboren dosadašnji rekord “Potere”

Vanja A

Fil Kolins i Genesis zaradili 300 miliona dolara

Vanja A

Dua Lipa uhvaćena u zagrljaju sa 11 godina starijim voditeljem

Vanja A

Ostavite komentar