I u 2020. "Jazavac" održao pozornicu živom - BIGportal.ba
Banja Luka Vijesti

I u 2020. “Jazavac” održao pozornicu živom

Gradsko pozorište “Jazavac” u toku ove godine je izvelo tri premijerne predstave, i to predstavu “Skupština” u režiji Ivana Plazibata na Večernjoj sceni i predstave “Stilske vježbe” u režiji Ljubiše Savanovića i “Gospodar muva” u režiji Belinde Božičković na sceni Studio “Jazavac”.

“Pored toga, održali smo i Sedmicu Studija ‘Jazavac’ u sklopu koje smo prikazali šest javnih prezentacija polaznika Studija ‘Jazavac’. Gradski hor ‘Jazavac’ izveo je koncert za 8. mart i imao još sedam nastupa. Ove godine održali smo i Međunarodni festival glumca ‘Zaplet 12’, u sklopu kojeg je izvedeno devet predstava. Prateći program festivala činili su izložba slika Dragane Grašar i Dragane Nikolić, gostovanje glumca Gorana Bogdana kao i koncerti banjalučkih muzičara”, naveli su iz ove pozorišne kuće.

Tokom ljetnih mjeseci napravili su i ljetnu scenu na kojoj je ove godine izvedeno 50 predstava, koncerata i projekcija pod nazivom “Ljetne večeri u ‘Jazavcu'”.

“U toku čitave godine izveli smo 120 svojih predstava, ugostili 11 drugih pozorišta i gostovali dva puta. Zahvaljujemo svima koji su bili sa nama u 2020. godini, prije svih našoj publici i kolegama koji su učestvovali u radu na našim predstavama pored svih nedaća koje su nas snašle ove godine. Posebnu zahvalnost dugujemo onima koji su finansijski pomogli naš rad i omogućili da ‘Jazavac’ i ove godine radi”, istakli su iz “Jazavca”.

Danas objavljeno

“Ekspert za držanje Zapada u neizvjesnosti”

M.

1, 5 miliona doza Sputnika V proizvedeno na Torlaku

M.

Zapad Grčke u vrtlogu nevremena, odnesena jedna žrtva

M.

Ostavite komentar