I to se dešava: Bijeg u S. Koreju - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

I to se dešava: Bijeg u S. Koreju

Južnokorejski državljanin prebjegao je u Sjevernu Koreju, što je rijedak slučaj da se neko odluči na život u autoritarnoj Sjevernoj Koreji, prenio je BBC. Čoe In-guk je sin dvoje visokorangiranih južnokorejskih diplomata koji su, takođe, prebjegli u Sjevernu Koreju 80-ih godina prošlog vijeka. Prema pisanju sjevernokorejskih medija, on će živeti…

Južnokorejski državljanin prebjegao je u Sjevernu Koreju, što je rijedak slučaj da se neko odluči na život u autoritarnoj Sjevernoj Koreji, prenio je BBC.

Čoe In-guk je sin dvoje visokorangiranih južnokorejskih diplomata koji su, takođe, prebjegli u Sjevernu Koreju 80-ih godina prošlog vijeka.

Prema pisanju sjevernokorejskih medija, on će živeti u Sjevernoj Koreji i raditi na ujedinjenju dvaju Koreja.

Bijeg iz Južne Koreje u Sjevernu Koreju je vrlo rijedak.

Mnogo češće se događa da ljudi iz Sjeverne Koreje bježe u Južnu Koreju.

Dvije zemlje su tehnički još u ratu i južnokorejskim državljanima je potrebna posebna dozvola da bi posjetili Sjevernu Koreju.

“Još nije jasno kako se zapravo dogodio taj bijeg. Veoma je jednostavno za Južnokorejca da dođe do Sjeverne Koreje ako ima blagoslov te zemlje putujući preko Kine”, izjavio je Oliver Hotam, koji radi za portal NK Njuz.

Ako je Čoe prekršio južnokorejske zakone i nije tražio dozvolu, mogao bi biti uhapšen ako se ikada vrati u Južnu Koreju, navode stručnjaci.

Čoe je 73-godišnji državljanin Južne Koreje, ali se malo zna o njegovom ličnom životu ili političkim stavovima.

O dolasku Čoa izvještavali su sjevernokorejski mediji koji su prenijeli da su ga zvaničnici u Sjevernoj Koreji dočekali toplo.

(Agencije)

Danas objavljeno

Danas je Međunarodni dan sjećanja na žrtve Holokausta

M.

Uvode sankcije Putinu?

M.

Erdogan danas pozvao Putina u posjetu Turskoj

M.

1 Komentar

nikola 8 Jula, 2019 at 1:02 pm

ma nije moguće

Odgovori

Ostavite komentar