15. Jula 2022.

I ovog ljeta: Glavna ulica vikendima samo za pješake

Big Portal

Kako su naveli iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve, početak je predviđen za ovaj vikend, odnosno od 18 časova u subotu 16. jula pa do 5.30 časova u ponedjeljak 18. jula. U tom periodu, Ulica kralja Petra I Karađorđevića će na dijelu od Banskog dvora do Ulice Marije Bursać biti zatvorena za sva vozila u cilju promocije nemotorizovanog saobraćaja, odnosno promocije zdravog načina života, ekologije i održivog razvoja.

Tako će ova centralna saobraćajnica sve do 29. avgusta, vikendima biti pretvorena u pješačku zonu u kojoj će moći slobodno da se kreću pješaci i igraju mališani.

Za vrijeme obustave saobraćaja na linijama javnog prevoza putnika koje saobraćaju Ulicom kralja Petra I Karađorđevića, dio od Ulice Marije Bursać do Ulice Vuka Karadžića, izvršiće se preusmjeravanje autobusa iz smjera juga u Bulevar cara Dušana, ulice Kninska, Vidovdanska, Vuka Karadžića i dalje postojećom trasom, a iz smjera sjevera u ulice Vuka Karadžića, Vidovdanska, Kninska, Bulevar cara Dušana i dalje postojećom trasom.

Za vrijeme trajanja obustave, regulisanje i preusmjeravanje saobraćaja vršiće se na propisan način postavljanjem privremene saobraćajne signalizacije. Mole se svi učesnici u saobraćaju za oprez i razumijevanje.

Rolerijada subotom
Tokom perioda bez saobraćaja na centralnoj gradskoj saobraćajnici, subotom u terminu od 19.00 do 20.00 časova biće organizovana škola rolanja, koju vode licencirani instruktori Škole sporta „Kasper“.

Tako će novoobnovljena Ulica kralja Petra I Karađorđevića ponovo biti mjesto dobre zabave, sjajne atmosfere i prilike da mališani savladaju vožnju rolerima i uživaju u zanimljivim sadržajima.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare