“I MENE JE POKUŠAO SILOVATI” Progovorila majka djevojčice koja je RODILA MRTVO DIJETE - BIGportal.ba
Hronika Region Vijesti

“I MENE JE POKUŠAO SILOVATI” Progovorila majka djevojčice koja je RODILA MRTVO DIJETE

Otkako sam saznala šta se dogodilo, ne spavam i nikako nisam dobro – svjedoči Lj.Đ. (30), majka djevojčice (13) iz Kruševca, za koju se vjeruje da je žrtva obljube svog strica S.U. (41) koji je trenutno u pritvoru.

– Djever je monstrum, koji je i mene pokušao da napastvuje prije skoro četiri godine. Gađala sam ga flašom u glavu, a moj tadašnji muž Slađan pretukao ga je toliko da je završio u šok-sobi. Kada budem došla u Kruševac, tražiću da provjere i zdravlje druge dvije kćerke – ispričala je reporterima Novosti.

Tvrdi da je morala da pobjegne od muža zbog nasilja u ljeto 2017. godine. Nešto kasnije, u jesen, Slađan se objesio. Sagovornica Novosti kaže da je to učinio zbog dugova. Dodaje i da se razvela nakon devet godina teškog braka i mučnog života u porodičnoj kući u Čitluku, a mira, tvrdi, nije bilo ni u Gaglovu, gdje su živjeli oko godinu dana.

– Nažalost, zbog prijetnji, nisam mogla da viđam djecu i ona mi nisu pripala, ali nikada nisam prestala da se za njih raspitujem. S.U. je počeo da živi sa nama kada sam imala dvije kćerke, dok kćerka koja sada ima pet i sin od osam godina, još nisu bili rođeni. U kući su me maltretirali, nisam imala mira. Djeca nisu pripala meni, nisam ni smjela od straha da se pojavljujem kada se odlučivalo o njihovoj sudbini – tvrdi Lj.Đ, koja sumnja u to da okruženje djevojčice nije znalo za trudnoću, prenosi Blic.

Sada, dodaje, ima uslove da ih sve zbrine i kaže da se nada da će joj država vratiti djecu. Brigu o sestrama i bratu maloljetne djevojčice preuzeo je Centar za socijalni rad.

Novostima je predočeno u bolnici da je stanje male porodilje nepromijenjeno i stabilno. Slučaj istražuje Više javno tužilaštvo.

Kontradiktorne izjave familije
Osim što sumnja u to da okruženje njene kćerke nije primjetilo trudnoću, majka Lj.Đ. se pita kako su mogli da dopuste da stric daje maloljetnici i da pije vino.

Djeda Miloš i baba Milanka U. tvrde da nisu znali da je unuka trudna. Njihov sin, osumnjičen za obljubu, u jednoj od izjava je priznao odnose sa bratanicom, ali tvrdi da nije otac djeteta. Djevojčica je ispričala da je bila stričeva žrtva.

Danas objavljeno

Zamalo tuča u NSRS

M.

Srpska lista: “Pružamo punu podršku predsjedniku Aleksandru Vučiću”

M.

30.000 vojnika u pripravnosti

Vanja A

Ostavite komentar