I Mari stao na stranu Federera - BIGportal.ba
Sport Tenis

I Mari stao na stranu Federera

Odustajanje Rodžera Federera od daljeg takmičenja na Rolan Garosu rasplamsalo je raspravu o tome koliko je taj potez bio u redu.

Mnogi su stali na stranu 39-godišnjeg Švajcarca koji je igrao svega na tri turnira u poslednjih 16 meseci.

Imao je dvostruku operaciju na kolenu i čisto iz predostrožnosti, kako ne bi rizikovao da mu se stanje pogorša, povukao se i neće igrati ove nedelje u Parizu.

Endi Mari, bivši broj jedan, koji je i sam imao velikih problema sa povredama, uključio se u raspravu tim povodom na društvenim mrežama.

Britanac je rekao da u potpunosti razume Federera.

Švajcarcu se najviše zamera na tome što je Rolan Garos iskoristio za podizanje nivoa spremosti, spočitava mu se da je to znak nepoštovanja prema ostalim akterima, ali Mari je na takve kritike imao jasan odgovor.

U košarci, fudbalu i drugim sportovima, igrači kada se vraćaju posle povrede, imaju manju minutažu kako bi postepeno stekli fizičku spremu. U tenisu nemate taj luksuz, da igrate samo set u prvom meču, onda dva u sledećem i tako dalje“, kaže Endi.

Škot je dodao i da odlično zna kroz šta Federer prolazi.

Svakako da je rizično da igrate više mečeva od četiri sata zaredom na svom drugom turniru u 18 meseci, tako da za mene ima smisla biti reaktivan i zasnivati odluku na tome kako vam se telo oseća i kolika je dužina mečeva“, zaključio je Mari.

Danas objavljeno

Nadal ne igra, a napreduje – ATP lista kakve nije bilo 22 godine

Vanja A

Italijani pišu: Ferstapen ostaje bez titule?

Vanja A

Lejver Kirjosu: Možeš da pobjeđuješ velike, što to ne radiš?

Vanja A

Ostavite komentar