26. Septembra 2019.

I Majkrosoft brine o okolini – praviće se karbon-neutralne Xbox konzole!

Big Portal

Osim činjenice da Sony i Microsoft danas u istom danu prave svoje mesečne emisije/prezentacije o novostima, još jedan dokaz da je trka za novu generaciju već počela je i to što su, gotovo u istom satu, sinoć obe kompanije najavile da će u budućnosti njihove konzole biti više ekološki prijateljske.

Microsoft planira da u borbi protiv klimatskih promena značajno smanji njihov “otisak” koji ostavlja u okolini, i plan im je da generalno smanje emitovanja ugljen-dioksida u čitavom lancu proizvdonje, operacija i poslovanja, od nabavke materijala do završnih proizvoda, za 30% do 2030. godine.

Osim toga, najavljuju da će početi sa proizvodnjom konzola koje su karbon-neutralne, odnosno u čijoj proizvodnji nema emitovanja ugljen-dioksida. Ovo je pilot projekat, i trenutno je planirano 825 000 takvih konzola, ali kažu da svakako planiraju i gledaju da razvijaju proizvodnju dalje u tom pravcu.

Podsećaju i da je njihov “biznis” deo kompanije još od 2012. godine karbon-neutralan.

Na kraju, kažu da svu svoju “zelenu” tehnologiju koju razvijaju, planiraju da podele sa ostatkom sveta, jer smatraju da je to takođe način da pomognu očuvanju sredine.

Drago nam je da sve više kompanija shvata koliko je važno da počnemo da budemo svesni opasnosti koja preti našoj planeti, a samim tim i nama, i pogotovo nam je drago kada vidimo lidere naše voljene industrije video-igara da o tome brinu, i tako postaju primer drugima da krenu njihovim stopama.

Ovo su samo neke od pozitivnih stvari koje Microsoft radi ove godine, pa su tako nedavno pokrenuli besplatni kurs programiranja, a brinu i o gejmerima koji imaju posebne potrebe pri igranju, piše play.co.rs.

Izvor:play.co.rs

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare