6. Januara 2022.

„I drugi igrači su dobili izuzeće, niko o tome ne priča“

Big Portal

Najbolji teniser sveta je doputovao u Melburn, pošto mu je odobreno medicinsko izuzeće od pravila obavezne vakcinacije protiv virusa korona. Ipak, vlasti mu nisu dozvolile da uđe u tu državu i 20-struki grend slem šampion se trenutno nalazi u karantinu u jednom hotelu. Konačnu odluku o njegovom ostanku doneće Federalni sud u ponedeljak.

„Kakva zbrka. Kakva šteta za sve, naročito za Novaka. Naročito za tenis“, rekao je Koreča.

“Izvesno je da postoje i drugi igrači koji su dobili izuzeće, ali nikoga nije briga za njih, niko o tome ne priča. Novak je u centru pažnje. Mislim da je imao pravo da traži izuzeće. Ako su odlučili da mu odobre, trebalo je da ga puste da igra. Nije odluka bila njegova. Da su rekli da ne može, da mora da primi vakcinu, onda bi on donosio odluku”.

Pojavila se informacija da novak ima ‘pogrešnu’ vizu, a onda i da ne poseduje dovoljno jake dokaze zbog čega mu je odobreno izuzeće.

“Teško je razumeti, jer nemamo sve informacije. Trebalo bi da budu otvoreniji i predstavnici turnira i Novak. Stvorila se kontroverzna situacija. Trebalo je sve razjasniti kako bi ljudi razumeli šta se dešava. Ovo nije pomoglo Novakovoj reputaciji, a ni turniru. Sada je ovo svetski problem. Svi daju svoje mišjenje, ali niko zapravo ne zna istinu. Ovo je verovatno najgori scenario”.

Australijan open počinje 17. januara.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare