I Dom naroda BiH formira stalna radna tijela - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

I Dom naroda BiH formira stalna radna tijela

Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH sutra bi napokon trebao formirati stalna radna tijela bez kojih nije moguće razmatrati zakone.

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović zakazao je za srijedu sjednicu Kolegija Doma naroda PSBiH, a kojeg pored predsjedavajućeg čine i njegova dva zamjenika Nikola Špirić i Bakir Izetbegović.

S obzirom na to da su delegati SNSD, a nakon njih i delegati iz reda HDZ BiH dostavili imena svojih članova komisija, Čoviću je otvoren put da na dnevni red sjednice Kolegija stavi i tačku koja glasi “Utvrđivanje Prijedloga odluke za imenovanje članova stalnih komisija Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH”.

Pred BiH zakonodavcima ostaje još da formiraju zajedničke komisije oba doma Parlamentarne skupštine BiH i da popune delegacije bh. organa zakonodavne vlasti. Zbog neimenovanja članova delegacija Parlamentarna skupština BiH već izvjesno vrijeme nema svoje predstavnike u Parlamentarnoj skupštini Savjeta Evrope.

Čović je na dnevni red stavio i određivanje nadležne komisije za razmatranje delegatskih inicijativa Denisa Bećirovića i Zlatka Miletića kao i određivanje nadležne komisije za razmatranje Izvještaja o izvršenju Budžeta institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za period januar-juni 2019. godine.

Klix.ba

Danas objavljeno

“Napali su”

M.

Rusi poručili EU: Spremni smo

M.

Moskva: Glupe tvrdnje da je Rusija sabotirala Sjeverni tok

M.

Ostavite komentar