I dalje nepoznato šta će biti sa 300 radnika - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

I dalje nepoznato šta će biti sa 300 radnika

Još uvijek nema dogovora kompanije Arselor Mital i Vlade Republike Srpske o sudbini 300 radnika, za koje je ovo preduzeće prije nekoliko mjeseci najavilo da će od septembra ostati bez posla. Iz uprave za sada ćute, dok iz sindikata očekuju da do otpuštanja neće doći.

Septembar samo što nije, a još uvijek nema dogovora o sudbini 300 radnika u rudniku Omarska. Direktor prijedorskog Arselor Mitala Mladen Jelača kaže da ne može dati odgovor na pitanje šta će biti sa proizvodnjom od sljedećeg mjeseca.

Iz kompanije Arselor Mital je ranije poručeno da će od septembra doći do otpuštanja radnika i smanjenja proizvodnje, a razlog je stalna neizvjesnost dugoročne budućnosti rudarenja u Prijedoru. Od tada među radnicima raste nervoza i zabrinutost.

Predsjednik Sindikata Željko Tepavčević međutim kaže da pregovori idu u dobrom smjeru i da ne očekuje otpuštanja radnika.

“Već duže vrijeme postoji spor Arcelor Mitala i Vlade Republike Srpske oko transfernih cijena po kojima se ruda iz Prijedora isporučuje Mitalovoj Željezari u Zenici, a odnosi su se dodatno pogoršali i nakon nekoliko bezuspješnih pokušaja prodaje državnih akcija Rudnika željezne rude Ljubija.

Ukoliko bi došlo do smanjenja proizvodnje u rudniku Omarska, to bi ostavilo veoma ozbiljne posljedice na privredu prijedorske regije, ali i na Željeznice Republike Srpske.

BN TV

Danas objavljeno

Ispitan Igor Jurić: “Ispričao sam sve što su tražili”

M.

SZO upozorava: Neće biti gotovo nigdje dok ne bude gotovo svugdje

M.

DRAMA U BANJALUCI: Migrant bježao od policije, pa ga udario auto

M.

Ostavite komentar