29. Juna 2020.

“I dalje mi je nerealno šta smo uradile na EP 2015”

Big Portal

Košarkaška reprezentacija Srbije, predvođena selektorkom Marinom Maljković, 28. juna 2015. godine postala je šampion Evrope, prvi put u svojoj istoriji, pobedom protiv Francuske 76:68.

“I dan-danas kada se osvrnem na taj uspeh, deluje mi nerealno šta smo mi uspele da uradimo. Tokom priprema za to prvenstvo i tokom njegovog trajanja, ni u jednom trenutku nije nam palo na pamet da je to moguće. To je trenutak u kom shvatiš da se snovi ostvaruju, ako se trudiš i zalažeš”, rekla je Tanjugu Vasićka, na čijim leđima je te godine stajalo prezime Petrović.

Sve ono što je prethodnih godina rađeno u srpskoj ženskoj košarci, krunisano je te 2015. u Mađarskoj i bio je smao početak velikih uspeha ove selekcije.

Članica idealne petorke i druga najefikasnija igračica u finalu sa 22 poena, istakla je i po čemu pamti taj istorijski šampionat.

“Turnir pamtim po tome što smo igrale veoma promenljivo, od sjaja do očaja prvu fazu, a onda završnica. Tvrdim da nas nijedna ekipa ne bi pobedila, od četvrfinala smo bili najbolja ekipa. Neverovatno lakoća u igri, možda i preterana opuštenost u tom finalu, koja je dovela do toga da ova generacija odigra svoju najbolju utakmicu. Ceo taj ciklus u Budimpešti, naše utakmice i podrška koja nam je došla iz Srbije, bili su momenti u kom smo mi osetile da su nas sve godine treniranja dovele tu. Osetile smo da ispunjavamo svoje snove”, zaključila je Vasić.

B92

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare