I čovjek na čelu NASE ne vjeruje da smo sami u svemiru - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

I čovjek na čelu NASE ne vjeruje da smo sami u svemiru

Direktor Američke svemirske agencije NASA, Bil Nelson, u intervjuu za Si-En-En (CNN) komentarisao je nedavno objavljeni izveštaj Nacionalne obaveštajne službe o neidentifikovanim letećim objektima i rekao da ne veruje da smo “sasvim sami” u svemiru.

Bivši senatror Floride i jedan od dvojice kongresmena koji je leteo u svemir, Bil Nelson, se od marta meseca nalazi na čelu Američke svemirske agencije NASA. U intervjuu za Si-En-En Nelson je komentarisao izveštaja o neidentifikovanim letećim pojavama koji je podnet američkom Kongresu i javno objavljen.

“Da li smo sami? Lično mislim da nismo”, rekao je Nelson. “Svemir je tako veliki. Nastao je pre 13 i po milijardi godina. To je prilično mnogo. Ali ljudi su gladni ovakvih informacija, a mi ćemo nastaviti da tragamo”, naveo je Nelson.

U pomenutom izveštaju zabeleženo je 144 neidentifikovane vazdušne pojave, za koje nema konkretnog objašnjenja.

“Na osnovu naše analize podataka, ako i kada pojedinačni incidenti sa neidentifikovanim letećim pojavama budu rešeni, oni će se naći u jednoj od pet mogućih kategorija: vazdušna pojava, prirodni atmosferski fenomen, američki napredni razvojni programi, strani napredni sistemi usmereni protiv Sjedinjenih Država, i peta ‘korpa’ u koju se smeštaju sve druge pojave”, objasnio je Nelson.

Priznaje da nema saznanja o tome šta su mornarički piloti videli. “Piloti su nešto videli, pratili su objekte, pratili ih radarom. Ti objekti bi se iznenada premeštali s mesta na mesto, a izveštaj nam kaže da je bilo više od 140 takvih viđenja”, prenosi RTS.
Sada se čeka izveštaj naučnika, kako bi se videlo postoji li ikakvo objašnjenje sa naučne tačke gledišta.

Na pitanje novinarke Si-En-Ena šta on misli o tim letećim fenomenima, Nelson je naveo da je pre tri godine i lično razgovarao sa pilotima mornarice koji su imali susret sa ovim neidentifikovanim pojavama, i da smatra da tu “ima nečega”.

“U slučaju da nisu u pitanju vanzemaljski leteći objekti, onda je u pitanju jako napredna tehnologija stranih sila, što bi nas u Americi trebalo da zabrine. Prema do sada raspoloživim informacijama, druge zemlje ne bi trebalo da imaju ovako naprednu tehnologiju”, dodao je direktor Nase.

“Kada je reč o svemiru, upamtite, svemir je tako veliki”, naglasio je Nelson. “Mi u Nasi imamo program koji se zove ‘Traganje za vanzemaljskom inteligencijom’. Ali do sada nismo uspostavili komunikaciju sa bilo kakvim inteligentnim oblikom života”.

Danas objavljeno

Jedini rudnik dijamanata na svijetu u kome ako ga pronađete vaš je!

Vanja A

Hyundai modna kolekcija

Vanja A

Princeza Charlene zabrinula fanove novom objavom: Izgleda tužno i bolesno

Vanja A

Ostavite komentar