20. Februara 2020.

Hyundai zvanično predstavio novi i20 – duži i širi, ali i niži od prethodnika

Big Portal

Novi i20 ima potpuno novi dizajn u odnosu na prethodnika, kako bi se na evropskom tržištu izborio sa veoma jakom konkurencijom koju čini bar desetak modela iz “B” segmenta.

Što se tiče dimenzija, proporcije novog automobila nešto su drugačije nego pre. Tako je i20 sada niži, ali i širi za oko 30 mm. Ukupna dužina je neznatno veća (za 5 mm), dok je međuosovinsko rastojanje produženo za 10 mm.

Hyundai je saopštio i da je prtljažnik novog i20 veći za 25 litara u poređenju sa aktuelnom generacijom ovog automobila.

Velike promene uočljive su i u putničkoj kabini. U skupljim paketima opreme Hyundai kupcima nudi 10,25-inčnu digitalnu isnstrument tablu, uz još jedan ekran takođe dijagonale 10,25 inča, koji opslužuje multimedijalni sistem vozila.

Među opcijama je i bežični punjač smartfona, a za povezivanje sa mobilnim telefonima na raspolaganju su Apple CarPlay i Android Auto sistemi.

Za one koji vole da uživaju u dobrom zvuku u vožnji, tu je i opcioni Bose audio-sistem sa 8 zvučnika.

Nisu zaboravljeni i napredni sistemi asistencije koji povećavaju bezbednost, među kojima je inteligentni adaptivni tempomat baziran na navigacionom sistemu.

Tu su još i asistencija za održavanje automobila u okvirima vozne trake, upozorenja na vozila u mrtvom uglu i automobile koji nailaze sa bočne strane, kao i unapređeni sistem upozorenja ma mogući frontalni sudar, sa opcijom detekcije pešaka na putu.

Motorizacija se sastoji od dva benzinca. Bazični 1.2 litarski 4-cilindraš proizvodi 84 KS (62 kW) i uparen je sa 5-brzinskim manuelnim menjačem.

Drugi benzinski agregat je 3-cilindarski 1.0 GDi turbo-punjeni motor dostupan u dve opcije snage. Slabiji ima 100 KS (74 kW), a jači 120 KS (88 kW) i može biti nadograđen 48-voltnim “blagim hibridnim” sistemom. Turbo-benzinci povezani su ili sa 6-brzinskim manuelnim ili sa 7-stepenim automatizovanim menjačem sa duplim kvačilom.

Više informacija o ovom automobilu biće poznato nakon premijere novog i20 koja je zakazana za predstojeći Sajam automobila u Ženevi.

B92

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare