18. Jula 2022.

Hyundai vratio legendarni Pony

Big Portal

Dan je to posvećen sportskoj N liniji korejskog proizvođača tokom kojeg se javnost upoznaje s novostima koje sprema sportski N odjel.

Sudeći po prikazanom, u N odjelu su bili vrijedni i što je bitno, fokusirali su se na električne pogone.

Hyundai je tako potvrdio N izdanje modela Ioniq 5, a vrlo vjerovatno nam stiže i N verzija netom predstavljenog Ioniqa 6.

I dok čekamo iduću godinu i električni N model, Hyundai je odlučio pokazati čak dva koncepta. To su N Vision 74 i RN22e, automobili koji se estetski bitno razlikuju.

Prvi je svojevrsna inkarnacija modela Pony iz 1970-ih koji je dizajnirao Giorgetto Giugiaro, dok RN22e realno predstavlja sportsku inačicu netom predstavljenog Ioniqa 6 te je samim time ozbiljan kandidat za proizvodnju.

Krenimo redom. Reinkarnirani Pony Coupe je hibrid, ali bez pogona na fosilna goriva.

FOTO Hyundai je vratio legendarni Pony - Index.hr

On ima klasičan baterijski pogon kojem se pridružuje pogon na gorive ćelije. Ukupno raspolaže s čak 680 KS i 900 Nm, a pojuri do 250 km/h. Zahvaljujući dodatnom pogonu na vodonik s baterijom od 62.4 kWh nudi doseg veći od 600 km.

RN22 pak ima klasičan pogon s baterijom kao izvorom pogona.

Dolazi iz Kijinog modela EV6 GT (585 KS i 740 Nm), a glavne razlike donosi u unaprijeđenom torque vectoring sistemu, smanjenoj masi i potentnijim kočnicama.

Posljedica su daleko uvjerljivija vozna svojstva.

(Index.hr)

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare