Hyundai vam predstavlja nesuđene srpske premijere sa otkazanog BG Car Show - BIGportal.ba
Auto-moto Noviteti

Hyundai vam predstavlja nesuđene srpske premijere sa otkazanog BG Car Show

S obzirom da BG Car Show ove godine nije održan kako je planirano, Hyundai Srbija predstavlja svoje nove modele na tržištu Srbije – Sonata, Venue i Kona hybrid, u salonu u Beogradu, ali i online, na Internetu i društvenim mrežama ove kompanije.

Korejski proiizvođač kaže da novi modeli, svaki u svom segmentu, donose inovacije na polju bezbednosti, udobnosti i dizajna.

U segmentu limuzina, Hyundai predstavlja svoj novitet, Sonatu.

Kada je reč o ovom modelu, pre svega treba pomenuti Hyundai SmartSense koji obuhvata sve najsavremenije napredne bezbednosne sisteme pomoći vozaču.

ADAS štiti vozača funkcijama poput pomoći za održavanje automobila u voznoj traci ili čitanja znakova pored puta, a tu je i sistem pomoći za detekciju vozila u mrtvom uglu.

Sa druge strane, karoserija je kruća, ali i lakša od modela prethodnih generacija, dok je zvučna izolacija unapređena.

Kada su u pitanju SUV/krosover vozila, Hyundai predstavlja svoj novi model Venue, kako kažu u korejskoj kompaniji, mali i ekonomični urbani automobil.

Venue je 13 centimetara kraći i 3 cm uži, a ima i za 8 cm manje međuosovinsko rastojanje od Hyundai Kone. Uprkos manjim dimenzijama, Venue deluje robusnije od Kone, pre svega zbog “sirovije” pojave.

Vozaču su na raspolaganju tri predefeinisana režima 2WD vožnje, koji mogu pomoći u situacijama kada je automobil izvan asfalta, s obzirom da ovaj model nema opciju pogona na sva 4 točka.

Tako se Venue može izboriti sa voznom podlogom i na zahtevnijim terenima.

Po pitanju bezbednosti, sistem vazdušnih jastuka visoke tehnologije detektuje prisustvo putnika i stepen jačine udara kako bi aktivirao vazdušne jastuke u sudaru, dok njegov napredni sistem asistencije vozaču radi na sprečavanju nezgoda.

Ono po čemu je Hyundai globalno sve prepoznatljiviji i što predstavlja njegov najznačajniji strateški pravac je razvoj hibridnih i električnih vozila.

Najnoviji u ovoj klasi automobila, dostupan na našem tržištu, je Kona Hybrid, koji kombinuje moderan dizajn sa ekonomičnošću (3.9l/100km).

Zavisno od situacije u vožnji, hibridni pogonski sistem se prebacuje između konvencionalnog motora i elektromotora, a ponekad koristi oba motora istovremeno. Zajedno pružaju snagu od 105 KS, a kao deo regenerativnog kočionog sistema, elektromotor takođe pomaže u usporavanju automobila, puneći bateriju tokom vožnje.

O ovim novitetima, koji su nesuđene premijere beogradskog auto-salona, više se možete informisati na sajtu Hyundai Srbija

Danas objavljeno

Stiže još moćniji BMW XM sa 748 KS

Vanja A

Da li je vožnja na metan i dalje najisplativija, iako je skuplja ugradnja?

Vanja A

Šta ako vam kiša poplavi automobil: Pet korisnih savjeta

Zeljka

Ostavite komentar