Hyundai preuzeo kontrolu nad kompanijom Boston Dynamics - BIGportal.ba
Nauka i IT Tehnologija

Hyundai preuzeo kontrolu nad kompanijom Boston Dynamics

Hyundai i zvanično preuzima kontrolu nad većinskim dijelom kompanije Boston Dynamics, budući da je sklopio ugovor sa SoftBank, po kojem kompanija specijalizovana za proizvodnju robota vredi 1,1 milijardu dolara.

Na ugovoru se radi već neko vreme i predstavlja veliki korak za kompaniju Hyundai, koja je ovim potezom ozbiljno kročila u deo industrije koji se koncentriše na robote. Nakon kupovine Hyundai drži čak 80% Boston Dynamics, što znači da Softbank u igri ostaje sa 20% udela. Novi vlasnici otkrivaju da ih najviše interesuje proizvodnja humanoidnih robota koji bi u budućnosti mogli da preuzimaju opasne poslove, poput brige o bolesnicima koji se bore sa nekom visoko zaraznom bolešću.

Kompanija Boston Dynamics je prevalila ozbiljan put od 1992. godine kada je osnovana do vrednosti od 1,1 milijarde dolara, a usput je donela ozbiljne promene na polje robotike, te robote približila svakodnevnoj upotrebi u modernom svetu. Kada je Hyundai u pitanju, ovo nije prvi put da se interesuje za robote, budući da se, na primer, bavila konceptom robotskih vozila “sa nogama“ koja su namenjena za kompleksne terene.

Izvor: The Verge/PCPress

Danas objavljeno

Apple je objavio video koji pokazuje kako da koristite pokrete rukama za upravljanje Apple Watch-om

Vanja A

Red Hat-ov CentOS Stream 9 Linux je stigao

V.R.

Upozorenje da hitno ažurirate podešavanja privatnosti na Android uređaju

V.R.

Ostavite komentar