13. Oktobra 2021.

Hyundai osvojio osam nagrada za tri modela u Velikoj Britaniji

Big Portal

Hyundai Motor osvojio je osam nagrada za tri modela na dodeli nagrada Carbuyer za najbolji automobil 2022. i nagradu News UK Motor Awards 2021. godine. Među priznanjima je i potpuno novi Hyundai Tucson koji je Carbuyer proglasio za „Automobil godine“. Pored prestižne titule, Tucson je takođe prepoznat kao „Najbolji porodični automobil“ i „Najbolji hibridni automobil“.

Niz karakteristika i istaknutih stvari doprinelo je da Hyundai Tucson osvoji tri nagrade. Kompaktni SUV je dostupan sa najširim spektrom elektrificiranih pogonskih agregata u svom segmentu, uključujući hibridne, plug-in hibridne i benzinske sa opcijama blagog hibrida od 48 volti. Prema opštoj oceni, poseduje sofisticiran, ali robustan dizajn i bez napora spaja performanse i efikasnost.

Dodatno, Tucsonove najbolje bezbednosne funkcije u klasi, poput pomoć pri izbegavanju frontalnog sudara (FCA) i pomoć pri izbegavanju sudara u mrtvom uglu (BCA), podržavaju njegovo zanimljivo iskustvo u vožnji.

„Višestruki dobitnik nagrada, Hyundai Tucson je i Carbuyerov najbolji porodični automobil, kao i naš najbolji hibridni automobil za 2022. godinu“, rekao je Richard Ingram, urednik u Carbuyera. „Lep za vožnju, praktičan i lak za život. Takođe je i jeftin za vožnju zahvaljujući svojim hibridnim pogonima. Novi Tucson je jednostavno najbolji novi automobil koji smo vozili cele godine. To ga čini prirodnim pobednikom Carbuyerovog automobila godine. ”

Nagrade Carbuyer  takođe su odale priznanja i modelu Hyundai i20 N kao „vrhunskom hečbeku“, i potpuno električnom Hyundai Ioniq 5 kao „najboljem službenom automobili“, te i „najboljem porodičnom električnom automobilu“.

„Videli smo da se igra sa električnim automobilima značajno pomera u poslednjih 12 meseci, a Ioniq 5 je dokaz koliko je daleko tržište stiglo“, istakao je Ingram.

Carbuyerovi stručnjaci detaljno su testirali sve modele i upoređivali ih sa konkurencijom u smislu cene, performansi, udobnosti, sigurnosti i praktičnosti.

Britanski novinari u automobilskoj industriji dali su svoj glas

Povrh svega, na News UK Motor Awards 2021. godine, Ioniq 5 je osvojio titulu „Najbolje dizajniran automobil godine“ . I to pobedivši Aston Martin V12 Speedster i Maserati MC20! Ioniq 5 dobio je i nagradu „Motorna inovacija godine“ zahvaljujući njegovim sedištima za opuštanje i tehnologiji Vehicle-to-Load (V2L).

„Spoljašnji dizajn Ioniqa 5 odmah privlači vašu pažnju, ali inovacija unutrašnjosti zaista impresionira“, izjavio je je Will Dron, urednik Driving.co.uk.

„Mnogi proizvođači automobila govore o stvaranju kabina u stilu dnevnog boravka u svojim novim automobilima, ali Hyundai je prvi koji je zaista istražio taj koncept u serijskim automobilima, sa super udobnim zavaljenim sedištima koja omogućavaju opuštanje višeg nivoa tokom pauza u vožnji. Tehnologija V2L pretvara Ioniq 5 u „kuću na točkovima“ sa brojnim pogodnostima. Od punjenja e-bicikala do napajanja svetala i aparata tokom kampovanja. Ove inovacije će drugi proizvođači automobila i te kako slediti u bliskoj budućnosti.“

Žiri je činio tim automobilskih novinara iz redakcija Driving.co.uk, The Sunday Times, The Sun i časopisa The Times LUXX.

„Nagrade potvrđuju da je najnovija generacija naših modela vodeća na evropskom tržištu automobila“, rekao je Michael Cole, predsednik i izvršni direktor Hyundai Motor Europe. „To se posebno odnosi na naše napredne električne modele koji podržavaju naš snažan rast. Takođe, naš pod-brend N postao je istaknuti „igrač“ u svojoj kategoriji.“

Vrelegume.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare