29. Oktobra 2021.

Hyundai Ioniq 5 “zeleni” automobil godine u Njemačkoj

Big Portal

Novo na tržištu i već pobjednik: Ioniq 5 kompanije Hyundai Motor pobijedio je u kategoriji “Nova energija” u takmičenju “Njemački automobil godine” 2022. (GCOTY). Kao pobjednik u klasi, ovaj potpuno električni CUV automatski učestvuje u završnoj rundi GCOTY takmičenja. Tamo će se takmičiti sa pobjednicima u kategorijama “Kompakt”, “Premijum”, “Luksuz” i “Performanse”. Apsolutni pobjednik će biti proglašen 25.11.2021.

Nova era električne mobilnosti

Na dodjeli nagrada GCOTY, međunarodno umreženi žiri od 20 automobilskih novinara testira i ocjenjuje najvažnija nova automobilska izdanja godine u smislu karakteristika proizvoda, relevantnosti i buduće održivosti.

“Ioniq 5 je početak nove ere za Hyundai brend, jer ponovo otkriva naše korijene reinterpretirajući prvi Hyundai Pony model,” rekao je Luc Donckerwolke . “To je prvi model dizajniran iznutra prema van, što je omogućeno inovativnim ravnim podom koji nudi naša nova Electric Global Modular Platform . “Nagrada za novu energiju dokazuje da Hyundai proizvodi modele koji brinu o kupcima kroz sve faze njihovog putovanja.”

Ioniq 5

Ozbiljni rivali

Ioniq 5 je u ovoj fazi takmičenja pobedio premium rivale kao što su BMW iX i Mercedes-Benz EQS. Istovremeno, model bilježi i odlične prodajne rezultate u Njemačkoj. U oktobru se očekuje da će ostvariti najviše registracija u mjesec dana od početka prodaje u Njemačkoj.

“Ioniq 5, koji je prošao u finalnu rundu njemačkog automobila godine nakon pobjede u kategoriji Nove energije, pokazao se kao lider na europskom tržištu električnih automobila,” rekao je Andreas-Christoph Hofmann, Hyundaijev potpredsjednik marketinga i proizvodi Motor Europe. “Ovaj model je bitan dio naše glavne strategije koja teži nultom štetnom štetu.” Uspjeh naglašava snagu naše kompanije u razvoju mobilnosti s nultom emisijom.

Ioniq 5

Dominacija

Nagradu u kategoriji “Nova energija” prati niz drugih nagrada za Ioniq 5 širom Evrope.

Auto Express je u julu ovaj model proglasio za “Auto godine” navodeći: “Ioniq 5 se ističe stilom, kvalitetom i stavom”. Britanska publikacija je takođe nagradila ovaj model u kategorijama „Službeni automobil srednje veličine“, „Premijum električni automobil“ i „Nagrada za dizajn“.

U međuvremenu je takođe proglašen za „Najbolji službeni automobil“ i „Najbolji porodični električni automobil“ na Carbuyer Awards za najbolji automobil 2022 . Osim toga, na dodjeli nagrada News UK Motor Awards 2021 , Ioniq 5 osvojio je titule „Najbolji dizajniran automobil godine“ i „Motorska inovacija godine“.

Vrelegume.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare