26. Novembra 2021.

Hyundai Ioniq 5 „Automobil godine u Njemačkoj za 2022.“

Big Portal

Na dodeli nagrada GCOTY, vrhunski modeli automobila lansirani ove godine se međusobno takmiče u pet kategorija: “Compact”, “Premium”, “Luxury”, “New Energy” i “Performance”. Međunarodni žiri, sastavljen od 20 automobilskih novinara, testira i ocenjuje svaki proizvod  u smislu karakteristika proizvoda, relevantnosti i održivosti. Kao pobednik u klasi  “New Energy” kategorije, Ioniq 5 je učestvovao i zasluženo pobedio u finalnoj rundi. 

“Hyundai Ioniq 5 nije samo izvanredan električni auto. Za nas je on top model godine.”, kaže Jens Meiners, pokretač i član žirija German Car of the Year. “Jedinstvena kombinacija dizajna, efikasnosti i uživanja u vožnji modela Ioniq 5 su pomogli da automobil osvoji natprosečne rezultate po svim kriterijumima bez slabih tačaka. Po našem mišljenju, koncept rada i tehnologija baterije modela Ioniq 5 su revolucionarni. Iako je proglašen za German Car of the Year za 2022. godinu, Ioniq 5 definitivno ima globalnu vrednost.”

“Osvajanjem nagrade u ovako jakoj konkurenciji, Ioniq 5 je dokazao da smo uspeli u stvaranju izuzetnog vozila koje se izdvaja među drugim takmičarima na evropskom automobilskom tržištu,” rekao je Michael Cole, predsednik i CEO u Hyundai Motor Europe. “Pored toga, ova pobeda dokazuje da električna vozila na bateriju  postaju sve relevantnija našim kupcima u Evropi. IONIQ 5 je trenutno vodeći model u našoj strategiji elektrifikacije i Hyundai-eve vizije mobilnosti sa nultom emisijom.”

Hyundai Ioniq 5: Nova era električne mobilnosti

Ioniq 5 je prvi model u Hyundaijevoj novoj Ioniq liniji brenda. Počiva na Električnoj globalnoj modularnoj arhitekturi (E-GMP), platformi Hyundai Motor grupe koja je posvećena električnim vozilima. Kupci mogu da izaberu između dve opcije paketa baterije: 58 kWh ili 72.6 kWh, kao i pogon na sve točkove ili zadnje točkove. Pogon na zadnje točkove i verzija baterije od 72.6-kWh pružaju maksimalan domet od 481 kilometar za jedno punjenje, prema  WLTP.

Ioniq 5 pruža moćne performanse i ultrabrzo punjenje. Zahvaljujući svojoj tehnologiji punjenja od 800 V, oba paketa baterije mogu da se napune od 10 do 80 odsto za samo 18 minuta na stanicima za brzo punjenje.  Kupci mogu da koriste tehnologiju Vehicle to Load (V2L) da napune bilo koji električni uređaj, poput laptopova ili e-skutera, u vožnji ili na parkingu,

Pored širokog spektra opcija za vožnju, Ioniq 5 takođe nudi izvanredan enterijer. Prirodni materijali naglašavaju održivi karakter vozila. Elektropodesiva prednja sedišta mogu da se obore do optimalnog ergonomskog ugla, pružajući putnicima na prednjim sedištima bestežinski osećaj i oslonac za potkolenice. Centralna konzola i zadnje sedište mogu da se pomere kako bi dozvolili kupcima da još fleksibilnije koriste prostor. Ioniq 5 takođe može da vuče prikolice bruto težine vozila do 1600 kilograma.

Kao i svi drugi Hyundai modeli, Ioniq 5 je dostupan s vodećom garancijom u industriji koja iznosi pet godina bez ograničenja broja pređenih kilometara. Kao dopuna ove garancije vozila, visokonaponska baterija je takođe pokrivena garancijom u trajanju 8 godina ili pređenih 160.000 kilometara.  https://www.youtube.com/embed/uqpKzqabYS4?feature=oembed

Izvor: Hyundai

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare