Hyundai i Kia prekinuli razgovore s Appleom - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Hyundai i Kia prekinuli razgovore s Appleom

Hyundai i Kia su u ponedeljak objavili da su prekinuli razgovore s Appleom oko sklapanja autonomnog automobila.

Kao posledica toga, deonice Hyundaija su potonule 6,2 posto dok su deonice Kia Corpa srušene 15 posto. Tako je u jednom danu izbrisano neverovatnih 8,5 milijardi dolara tržišne kapitalizacije dva korejska diva.

Ovakav scenario i nije iznenađenje. Jer, pre nekoliko smo dana objavili da unutar Hyundaija postoje ozbiljne rezerve oko teme eventualnog sporazuma s Appleom. Ova kompanija i ranije nije bila sklona da sarađuje s drugima, koje nisu deo njihovog holdinga, a kao argument za to navodi se trenutni visoki nivo vertikalne integrisanosti unutar koncerna. On je toliki da Hyundai u svom vlasništvu ima čak i fabrike za proizvodnju čelika koji se koristi u sklapanju vozila.

Reuters je u decembru pisao da Apple napreduje s tehnologijom autonomnih automobila i da planira proizvodnju putničkog vozila koje bi moglo da uključi vlastitu baterijsku tehnologiju već 2024. godine.

Apple, za koji je poznato da planove proizvoda drži u tajnosti, nikada nije priznao razgovore s proizvođačem automobila o proizvodnji vozila i nije bio dostupan za komentare.

Izvor:Seebiz.eu

Danas objavljeno

Da li klasične lance za snijeg mogu da zamijene tekstilni?

Vanja A

Poznati ruski terenac stiže u Ameriku

Vanja A

Istorija: MINI Cooper – sinonim za zabavnu vožnju duže od 60 godina

Vanja A

Ostavite komentar