Hyundai Bayon najavljen za 2. mart - BIGportal.ba
Auto-moto Noviteti

Hyundai Bayon najavljen za 2. mart

Hyundai Motor za 2. mart najavljuje premijeru potpuno novog SUV crossover-a u B-segmentu, pod nazivom Bayon. Serija slika pri slabom osvetljenju otkriva širok i povezan dizajn čistog, visokotehnološkog izgleda.

Pored toga, kompanija je potvrdila da će Bayon biti najnoviji model koji uključuje „Sensuous Sportiness“ dizajn kombinujući emocije sa inovativnim dizajnerskim rešenjima.

Spreda, traka za usis vazduha koja se proteže preko celog prednjeg dela vozila i široki, uski DRL-ovi daju utisak širine. Široka prednja maska se otvara pri dnu, odražavajući čvrst stav. Prednja svetla su odvojena od DRL-a, stvarajući jedinstvenu svetlosnu arhitekturu za prepoznatljiv izgled.

Na zadnjem delu vozila nalaze se kočiona svetla u obliku strelice povezana tankom crvenom linijom. Pozicionirana sa strane razmaknuto, ova svetla pojačavaju vizuelni utisak širine, čineći dizajn zadnjeg dela vozila još istaknutijim.

Bayon će biti dostupan u Evropi u prvoj polovini 2021.

Svojim dolaskom na evropsko tržište, Bayon će biti potpuno novi model i važan dodatak trenutnoj Hyundai SUV gami

„Hyundai se već snažno etablirao na evropskom tržištu SUV-a, u smislu asortimana modela, kao i uspeha u prodaji. Lansiranjem novog, dodatnog modela B segmenta, kao početne tačke naše SUV game, vidimo sjajnu priliku da još bolje pokrijemo potražnju evropskih kupaca i povećamo svoju ponudu u veoma popularnom segmentu.“ Rekao je ovim povodom Andreas-Christoph Hofmann, Potpredsednik marketinga i proizvoda Hyundai Motor Europe.

Hyundai Bayon će se pridružiti modelima Kona, Tucson, NEXO i Santa Fe, postajući najnoviji član Hyundai SUV game u Evropi.

Ime Bayon inspirisano je gradom Bayonne na jugozapadu Francuske. Kako je Hyundai Bayon prvenstveno evropski proizvod, Hyundai je odlučio da ga imenuje po evropskom gradu. Smešten između atlantske obale i planina Pirineji, ovaj francuski grad je odlična lokacija za one koji uživaju u lfestyle aktivnostima poput jedrenja i planinarenja, koje se uklapaju u karakter novog modela.

Tokom poslednjih 20 godina, kompanija je često tražila inspiraciju za imena svojih modela u lokacijama širom sveta da bi generisala neka od najpoznatijih imena među SUV vozilima. Tu spadaju ne samo Tucson i Santa Fe, nazvani po gradovima u državama Arizona i Novi Meksiko, već i Kona – čije ime potiče iz okruga Kona na Velikom ostrvu Havaji. Čak i pionirsko električno vozilo sa gorivim ćelijama NEXO ima geografsku vezu, a ime je preuzeto od Nexø – jednog od najvećih gradova na popularnom danskom ostrvskom odmaralištu Bornholm.

Izvor:Autoblog.rs

Danas objavljeno

Dokaz kvaliteta? Koji modeli imaju najveću kilometražu

Zeljka

Skoro pa terenac: Lamborghini Huracan Sterrato Crossover

Vanja A

Koliko u Srbiji košta „najružniji“ auto na svijetu?

Vanja A

Ostavite komentar