8. Novembra 2021.

Hyundai Bayon bolji od Mercedesa S klase na „testu sjevernog jelena“ (VIDEO)

Big Portal

Najmanji među njima je trenutno Bayon, predstavljen ranije u toku ove godine.

Pozicioniran ispod Kone, manji je od nje tek za nijansu, a konstrukciju deli s popularnim i20. Poput srodnog hečbeka, u ponudi je isključivo s prednjim pogonom, uz izbor koji čine dva agregata, 1,2-litarska jedinica s 84 ks i 1,0-litarski turbomotor sa 100 i 120 konja.

Model opremljen osnovnim motorom, podvrgnut je testu „severnog jelena“. Poseduje nalatke od 16 cola, „obuvene“ u Michelin Primacy 4 gume. Ekipa km77 ocenila je Bayon kao prosečan, sa značajnim naginjanjem karoserije u slučaju forsiranja, kada svaki put s intervencijom ulazi elektronska kontrola stabilnosti, smanjujući brzinu vozila.

U prvom pokušaju, mali krosover je kompletirao ispit s ulaznom brzinom od 75 km/h, što je 2 km/h sporije od norme. Bayonov odziv između čunjeva je bio predvidiv. Ostali pokušaji su izvedeni pri brzinama od 76 km/h, kada je srušen jedan čunj, i 80 km/h, koja je bila prevelik zalogaj.

Dakle, Bayon je vežbu izveo pravilno pri maksimalnoj brzini od 75 km/h, da bi zatim prešao na slalom. Nije se pokazao posebno okretnim, ponovo pateći od značajnog naginjanja karoserije, što nije neuobičajeno kod malih krosovera s prednjim pogonom.

Mada je Bayon nominalno „pao“ na testu, pokazao se boljim od etabliranih imena kao što su Mercedes-Benz S klase (74 km/h) i Jeep Renegade 4xe (70 km/h). Postignut rezultat je na nivou RS e-tron GT-a, odmah iza novog BMW-a M4 Coupe.

Vrele Gume

Izvor: km77.com via YouTube

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare