Hvar: Uhapšeni vlasnik i kapetan broda - preminuo biznismen, deca životno ugrožena - BIGportal.ba
Hronika Region Vijesti

Hvar: Uhapšeni vlasnik i kapetan broda – preminuo biznismen, deca životno ugrožena

Policija je završila istragu događaja od utorka, kada je u hvarsku luku uplovio motorni brod na kojem je pronađen mrtav muškarac.

Pet osoba, starih 64, 56, 44 i deca od 11 i 5 godina, zbog teškog zdravstvenog stanja hitno su prevezeni u Split i hospitalizovani.

Nakon ukazane lekarske pomoći u KBC Split utvrđeno je da su deca životno ugrožena.

Izvršen je uviđaj, telo 57-godišnjeg stranog državljanina Republike Italije je prevezeno na Odeljenje patologije radi obavljanja naložene obdukcije.

U sredu tokom dana nastavljen je uviđaj kojim je rukovodio zamenik tužilaštva u Splitu uz asistenciju službenika Centra za forenzička ispitivanja, istraživanja i veštačenja “Ivan Vučetić”, službenika Službe za uviđaje i kriminalističku tehniku ove PU i službenika PP Hvar.

Nakon svih prikupljenih dokaza i utvrđenih činjenica i obavljenog uviđaja, u utorak su zbog sumnje u počinjenje kaznenog dela uhapšeni i u službene prostorije PP Hvar dovedeni 23-godišnji i 27-godišnji hrvatski državljani radi sprovođenja kriminalističkog istraživanja.

Utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da su 23-godišnji hrvatski državljanin u svojstvu vlasnika motorne jahte i 27-godišnji hrvatski državljanin, u svojstvu kapetana broda, protivno pravilima struke, kao i izričitim tehničkim uputima u pogledu sigurnosti korišćenja uređaja dana 08. avgusta 2019. godine ugradili benzinski generator- agregat s zračnim hlađenjem u prostor strojarnice motorne jahte usled čijeg rada je došlo do isticanja otrovnih plinova – ugljenmonoksida u prostor potpalublja broda, odnosno putničkih kabina i posledično trovanja putnika.

B92

Danas objavljeno

Kon prognozirao kada dolazi boljitak, ali i svadbe

M.

Vučić: Zadovoljan sam ako BiH raste brže

M.

Napad u džamiji u Tirani, pet povrijeđenih

M.

Ostavite komentar