"Hvala mom bratu i treneru Marku, uspjeli smo da osvojimo prvu zajedničku titulu" - BIGportal.ba
Sport Tenis

“Hvala mom bratu i treneru Marku, uspjeli smo da osvojimo prvu zajedničku titulu”

Najbolji teniser sveta Novak Đoković bio je veoma zahvalan povodom osvajanja titule na Mastersu u Madridu.

Novak je na ceremoniji dodele nagrada krenuo da priča na španskom jeziku.

“Dobro veče svima, moraću ipak da pričam na engleskom”, rekao je Đoković pa nastavio, počevši pohvalom na Cicipasov račun:

“Čestitam Stefanosu i njegovom timu. Uzvratiću mu uslugu i reći da si ti definitivno nova zvezda tenisa i svetla budućnost. Jako sam srećan što sam svedok tvoje veličine. Ono što mi se najviše sviđa je tvoja ličnost. Dobro se slažemo, znam tvoju familiju i sećam se kad si bio mnogo manji nego sad. Sad si dosta jači nego tad. Nadam se da ćemo imati još mnogo ovakvih duela”,istakao je Đoković.

Novak se zahvalio i publici, sa kojom nije uvek imao dobar odnos.

“Želeo bih da se zahvalim svima koji došli. Kao što je rekao Stefanos vi (publika) znate tenis. Cenite ovaj turnir i ovakav kvalitet tenisa i značaj ovih tenisera. Mi se divno osećamo ovde kada igramo pred vama i zbog toga ja vam se zahvaljujem. Zahvaljujem i volonterima, organizaciji, sudijama i skupljačima lopti. Ovo je jedan od najlepših gradova na svetu, tako da ne možemo da tražimo više od ovoga”.

Na kraju je istakao da je veoma srećan što je osvojio prvu titulu u karijeri sa svojim bratom Markom na mestu trenera, u odsustvu Marjana Vajde.

“Hvala mom timu, mom bratu Marku koji ima ulogu trenera i jako mi je drago što smo zajedno uspeli da pobedimo na prvom turniru u ovoj kombinaciji, kao brat i igrač. Hvala Miljane, Buco, Elena – hvala za podršku”, dodao je Novak.

Novak je pohvalio i Felisijana Lopesa, nedavno penzionisakog španskog tenisera koji trenutno vrši ulogu direktora turnira u Madridu.

“Hvala i Feliju (Lopesu), izgledaš odlično ove nedelje. Ne znam ko ti je stilista, ali tvoja odela i sve što obučeš je neverovatno. Svaka čast”.

Cicipas je čestitao Novaku i njegovom timu.

“Čestitam Novače, inspiriše to što radim. Zaslužio si. Čestitam Novakovom timu, koji su bili iza njega i koji vode računa o njemu”, kazao je Cicipas tokom dodele pehara.

Grčki teniser se zahvalio svima – od konduktera u Madridu, preko svog tima i organizatora, do sjajne madridske publike.

“Zahvaljujem organizatorima zbog organizacije, ovo su lepe uspomene za mene. Velika zahvalnost sa moje strane. Sjajno tretirate igrače i to nama puno znači. Hvala i mojim sponzorima, kao i publici koja zaslužuje veliki aplauz. Vi cenite tenis i ja to volim da vidim. Lepo je što postoje ljudi koji cene ovu igru, a nije lako naći takve ljude. Hvala vam i nadam se da ću vas videti sledeće godine”, izjavio je Cicipas i dodao:

“Zahvaljujem i mom timu što su verovali u mene, što su tu za mene. Imam veliku familiju”

Danas objavljeno

Bez publike u Njemačkoj na Novogodišnjoj turneji

Vanja A

Bregar pred Ruse: Ispunili smo cilj

Vanja A

Đokoviću ispunjena želja – Dejvis kup kao nikad prije

Vanja A

Ostavite komentar