Huaweijeva zamena za Android bi mogla biti predstavljena ove nedelje - BIGportal.ba
Tehnologija World-wide-web

Huaweijeva zamena za Android bi mogla biti predstavljena ove nedelje

Novi izveštaj tvrdi da bi Huaweijev alternativni operativni sistem (koji se u izveštaju naziva Hongmeng OS) mogao biti blizu zvanične objave.

Novi izveštaj tvrdi da bi Huaweijev alternativni operativni sistem (koji se u izveštaju naziva Hongmeng OS) mogao biti blizu zvanične objave.

Izveštaj stiže od strane kineskog Global Times-a, a sadrži neke ključne detalje koji bi mogli uskoro biti verifikovani.

Prema navodima, Huawei će svoj operativni sistem prikazati na svojoj konferenciji za developere, koja počinje 9. avgusta u Kini. Huawei zvaničnici su ranije istakli da je Hongmeng OS primarno dizajniran za IoT uređaje, ali će prvo stići na Honor pametne televizore. Ostaje da se vidi koji zvanični naziv će se koristiti za verziju platforme koja je namenjena telefonima.

Izveštaj poredi Hongmeng OS sa Google Fuchsia, koji na sličan način predstavlja eksperimentalni operativni sistem i dizajniran je za rad na različitim formatima uređaja. Hongmeng OS je takođe zasnovan na mikrokernelu, tako da lakše može da primeni veštačku inteligenciju i može da radi na više različitih polatformi.

Global Times takođe tvrdi da je Hongmeng OS telefon u poodmakloj fazi razvoja i već se testira. Prvi uređaj bi trebalo da se pojavi uz Huawei Mate 30 Pro premijum model, kasnije tokom godine, a objava je planirana za četvrto tromesečje. Ipak, ovaj telefon će ciljati donji/srednji segment tržišta, sa cenom do 300 dolara.

Izvor: The Verge

Danas objavljeno

Acer planira objavu 49-inčnog Mini LED monitora

Vanja A

Realme Q3 serija stiže 22. aprila, Q3 Pro će koristiti Dimensity 1100 čip

Vanja A

Intel za treće tromesečje sprema nove Alder Lake-S procesore

Vanja A

Ostavite komentar