27. Oktobra 2020.

Huawei Watch GT 2 Pro: Stepenica više za kineskog giganta

Big Portal

Huawei je, upravo zato, dao sve od sebe da napravi premium proizvod, i može se reći da je Huawei GT 2 Pro opravdao očekivanja.

Krenimo od nekih osnovnih stvari.

Dimenzije ovog uređaja su 46.7 x 1.14 x 46.7 mm, a ima OLED ekran od 1.39 inča i rezoluciju 454×454 piksela.

Mnogi bi, na osnovu imena, mogli da pomisle da nema mnogo razlika između GT 2 Pro modela i njegovog prethodnika, GT 2 pametnog sata. Međutim, Huawei je baš u dizajnu otišao stepenicu više nego ranije, od materijala korišćenih za izradu, pa do vizuelnog identiteta.

Gornji deo sata napravljen je od safirnog stakla, koje pokriva skoro čitavu površinu, što ima dvostruku ulogu: dodaje na eleganciji sa jedne strane, a sa druge, nemate nijedan beskorisni dodatak ili neiskorišćeni prostor ekrana.

Foto: Promo

Sa desne strane se nalaze dva tastera – gornjim ulazite u listu aplikacija i vraćate se na početni ekran. Donje dugme, naravno, možete da podesite kao prečicu za funkciju koju najviše koristite.

Kućište sata je od titanijuma. Ovo znači da će biti izdržljivo i da ne morate da razmišljate da će vam se okrnjiti ili uništiti ogrebotinama pri svakoj malo zahtevnijoj aktivnosti. Takođe, to što je od titanijuma ne bi trebalo da vas brine – sat nimalo nije težak.

Trebalo bi da dodamo da ima 5ATM standard vodootpornosti, što govori dodatno u prilog vrhunskoj izradi. Za slučaj da ne znate šta to znači: 5ATM standard znači da je sat vodootporan u dubini od 50 metara, i to u trajanju od 10 minuta.

Foto: Promo

Krenimo dalje – sa donje strane nalazi se keramička maska veoma prijatna za kožu, a kombinovana je sa drugim crnim safirnim staklom. Nadzor vaših zdravstvenih parametara (puls, pritisak, nivo stresa itd) je ovako veoma precizan.

Silikonska traka je, naravno, izmenljiva, a s obzirom na to da dolazi sa klasičnom kopčom, sat je idealan za svakodnevno nošenje i može da se uklopi lako u bilo koji stil.

Kada smo rekli dovoljno o dizajnu i izradi Huawei Watch GT 2 Pro uređaja, red je i da kažemo nešto o drugoj važnoj stvari za svaki uređaj, o trajanju baterije.

Foto: Promo

I ovde je kineska kompanija otišla korak dalje u odnosu na prethodne modele,pa tako, uz standardno korišćenje, baterija kod GT 2 Pro uređaja može da traje i do dve nedelje.

Trebalo bi napomenuti jednu veoma važnu stvar na ovom mestu – Huawei Watch GT 2 Pro podržava bežično punjenje.

Možda ovo na prvi pogled i ne zvuči kao neka velika funkcija, ali kada malo bolje razmislimo, zaista jeste, naročito ako ste uvek u pokretu i ne želite da “vučete” sa sobom raznorazne kablove, ili nemate gde da ih uključite.

Foto: Promo

Bilo koji bežični punjač koji je Qi-kompatibilan možete da iskoristite kako biste napunili svoj pametni sat, pa čak možete da iskoristite i neki mobilni telefon koji podržava tu opciju.

Ovo je bio pregled dve od tri najvažnije stvari kod svakog uređaja: dizajna i trajanja baterije.

Za tri dana ćete imati priliku da detaljno pročitate sve i o trećoj – aplikacijama, odnosno šta sve to može Huawei Watch GT 2 Pro, i zbog čega je u samom vrhu na tržištu pametnih satova.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare