Huawei Watch 3 navodno stiže uz eSIM i prerađeni HarmonyOS - BIGportal.ba
Mobilni svijet Tehnologija

Huawei Watch 3 navodno stiže uz eSIM i prerađeni HarmonyOS

Prema navodima dojavljivača, Huawei Watch 3 se očekuje najranije tokom maja. Njegov prethodnik Huawei Watch 2 je bio objavljen 2017. godine i koristio je Google Wear OS, ali je kompanija od tada svoj fokus prebacila na Watch GT seriju koja koristi Huaweijev softver.

Huawei Watch 3 naravno neće koristiti Google softver, ali isto tako neće imati ni isti LiteOS koji možemo videti na GT pametnim satovima.

Umesto toga, novi pametni sat će koristiti HarmonyOS sa novim korisničkim interfejsom. Pored toga, podržavaće više eksternih aplikacije, a ovo je nešto što nedostaje GT seriji. Ovaj model će se fokusirati na napredne AI funkcije i mogao bi imati kraći radni vek baterije.

Huawei Watch 3 navodno stiže uz eSIM i prerađeni HarmonyOS

Takođe, Huawei Watch 3 će imati eSIM kao kod Watch 2 Pro modela (standardni Watch 2 je imao nano-SIM slot). Ovo će sat razlikovati od GT serije, kojoj nedostaje konekcija za mobilne podatke.

Predstavljanje Huawei P50 serije bi moglo biti odloženo za jun, a upravo ovaj događaj bi mogao poslužiti i za objavu Huawei Watch 3 pametnog sata.

Izvor: GSMArena

Danas objavljeno

Listom najprodavanijih telefona dominiraju dva proizvođača

Vanja A

Instagram provjerava vaše godište

Vanja A

Apple bi u januaru mogao predstaviti svoj AR/VR uređaj

V.R.

Ostavite komentar