Huawei tuži SAD zbog neustavne zabrane Huawei opreme - BIGportal.ba
Mobilni svijet Tehnologija

Huawei tuži SAD zbog neustavne zabrane Huawei opreme

Kompanija Huawei je odlučila da tuži vladu Sjedinjenih Američkih Država, a kineski gigant tvrdi da Huaweiju nije data šansa da na sudu brani stav američkih vlasti o tome da kineska kompanija predstavlja sigurnosnu pretnju. Kompanija tvrdi da SAD nepravedno kažnjava Huawei, bez pružanja prilike da se kompanija brani i svesno narušava njenu reputaciju.

Tokom konferencije za medije i izlaganja svog stava, Huawei je istakao da američke kompanije imaju slabu “higijenu sajbersigurnosti”, s obzirom na to da su probijanja sigurnosti koja su se desila prethodnih godina (kao što je Equifax) nemaju veze sa kompanijom Huawei.

Huawei takođe ističe da američko blokiranje Huawei opreme i razvoja 5G mreža sprečava razvoj zdrave konkurencije i šteti ekonomiji. Kineska kompanija tvrdi da je njena 5G tehnologija superiorna u odnosu na konkurentsku, te da tehnologija koja dovodi do svetskog napretka ne bi trebalo da ima granice.

“Politizacija 5G tehnologije će samo ddovesti do štete u industriji i poslovanju, a na kraju će potrošače u SAD sprečiti da iskoriste ekonomske i socijalne prednosti koje 5G pruža”, istaknuto je na konferenciju za štampu kompanije Huawei.

Deo Huawei onferenciju za medije, na kojoj je najavljena tužba protiv SAD, moguće je pogledati u videu iznad.

Izvor: The Guardian

Danas objavljeno

Uprkos problemima na PC tržištu, Intelove ambicije ostaju nepromenjene

Zeljka

ZTE predstavio Axon 40 Ultra Space Edition

Zeljka

Značajno bolji senzor kamere stiže na iPhone 15

Zeljka

Ostavite komentar