Huawei sklopio sporazum za korišćenje TomTom mapa i servisa - BIGportal.ba
Tehnologija World-wide-web

Huawei sklopio sporazum za korišćenje TomTom mapa i servisa

Kineska kompanija Huawei je u posljednje vrijeme izuzetno aktivna kada je u pitanju prilagođavanja i pronalaženja alternativnih rješenja i pristupa aktuelnoj situaciji, koja kompaniji onemogućava korišćenje Google servisa usljed sankcija koje su nametnule SAD.

Najnoviji potez u tom pravcu je najavio portparol kompanije TomTom – Remco Meerstra. Očigledno je da Huawei i kompanija za navigaciju sa velikim renomeom već neko vreme imaju već zaključen sporazum o partnerstvu. Sporazum koji se čuvao u tajnosti, a sada je konačno obelodanjen. Ipak, za sada još nema detalja o onome što možemo očekivati.

Može se pretpostaviti da će Huawei iskoristiti TomTom-ov rastući ekosistem servisa i zasnivaće dosta toga na kompanijinim nezavisnim aplikacijama, paltforamama i podacima sa mapama.

Potrebno je napomenuti da Huawei sve ozbiljnije forsira svoje platforme i cloud usluge, približavajući ih sve više Google-ovim ponudama. Ovo je posebno vidljivo u oblasti pametnih telefona, gde korisnici mogu očekivati sve više i više Huaweijevih rešenja u budućem periodu.

Izvor: Benchmark/GSMArena

Danas objavljeno

Naučnici prave najsitnije leteće mašine na svijetu, manje od zrna pijeska

Vanja A

Honor bi uskoro mogao predstaviti tri nova telefona

Vanja A

Predstavljen OnePlus Watch Harry Potter Edition

Vanja A

Ostavite komentar