Huawei se navodno suočava sa smanjenim zalihama i odloženom isporukom P50 serije telefona - BIGportal.ba
Mobilni svijet Tehnologija

Huawei se navodno suočava sa smanjenim zalihama i odloženom isporukom P50 serije telefona

Huawei tradicionalno objavljuje P seriju telefona tokom prvog tromjesečja kalendarske godine, ali prema novim izvještajima ovo možda neće biti slučaj i tokom 2021.

Insajder iz Huaweijevog lanca snabdevanja je otkrio da su porudžbine komponenti niže ovoga puta, a postoji i odlaganje njihove isporuke, a sve ovo će uticati na ukupnu dostupnost P50 serije.

Huawei P50 liniju će činiti bar tri telefona – standardni P50 sa Kirin 9000E čipsetom, P50 Pro i P50 Pro+ koji će koristiti Kirin 9000 čipaet sa ARM arhitekturom.

S obzirom na to da je kineska kompanija imala ograničeno vreme, pre nego što su usledile sankcije od strane administracije SAD, Huaweijeva podružnica za čipove HiSilicon je uspela da kreira svega 8,8 miliona čipova što će morati da se rasporedi na Huawei Mate 40 seriju, Mate X2 savitljivi telefon i dolazeću P50 liniju.

Kompanija Huawei se ipak ne predaje i nedavno je odbacila ideju o prodaji svog poslovanja sa telefonima. CEO Huaweija Ren Zhengfei je u intervjuu nedavno potvrdio da je spreman za diskusiju o aktuelnoj situaciji i trgovinskom ratu koji se vodi između SAD i Kine sa novim predsednikom SAD.

Izvor: Benchmark

Danas objavljeno

Snapdragon 8 Gen1 prikazan sa skoro svim novim nadogradnjama, pojavio se i Snapdragon G3x

Vanja A

Pojavile su se detaljne specifikacije kamere Samsung Galaxy S22 i Galaxy S22+ telefona

Vanja A

Moto G12 telefon se pojavio na mreži, varijante cijene, skladišta i boja su navedene

Vanja A

Ostavite komentar