Huawei sada ima i PCIe SSD disk od čak 32TB! - BIGportal.ba
Hardware i software Tehnologija

Huawei sada ima i PCIe SSD disk od čak 32TB!

Huawei ne pravi samo mobilne telefone kako bi to pomislila većina ljudi obzirom da ovu kompaniju vezuje prije svega za mobilne tehnologije i mrežnu infrastrukturu. Ovog puta u glavnoj ulozi je SSD disk neuobičajeno velikog kapaciteta od 32 TB.

U pitanju je prototip ali potpuno funkcionalan, razvijen u njihovoj centrali koja je locirana u Shenzhen-u. Prema prikazanoj fotografiji može se zaključiti da disk pripada Huawei HSSD seriji sa oznakom D5223PM6H00 – kapaciteta 32 TB i radi na PCIe NVMe specifikacijama.

Suštinski, ovaj model je sličan ostalim SSD diskovima na tržištu, osim što je kućište uređaja blago unapređeno kako bi se povećala površina predaje toplote koju uređaj emituje tokom rada. Uostalom, svi SSD diskovi visokih performansi emituju višak toplote u radu pa tako i ovaj Huawei od 32 TB.

Obzirom da Huawei još uvijek nije zvanično predstavio ovaj SSD disk na oficijelnoj web stranici, nemamo više informacija o specifikacijama ovog zanimljivog uređaja koji nudi vanserijski kapacitet za čuvanje podataka.

Izvor: HKEPC/Benchmark

Danas objavljeno

Sertifikovan Huawei punjač od 100W

Vanja A

Osnivači Googlea od maja ove godine prodali dionice vrijedne više od milijardu dolara

V.R.

Stigla kazna, najveća dosad

V.R.

Ostavite komentar