31. Oktobra 2021.

Huawei S-Tag zaštitni znak otkriva nam novi Smart Tag

Big Portal

Zgodan kompaktni uređaj koji možete pričvrstiti na predmete kao što su torba ili privezak za ključeve. Zahvaljujući Bluetooth povezivanju, tracker se može povezati sa vašim pametnim telefonom, tako da uvek možete lako da pronađete predmet za koji je povezan. To su Samsung Galaxy SmartTag i Apple AirTag. Takođe je poznato da Oppo radi na sličnom Oppo Smart Tagu.

U međuvremenu, čini se da kineski Huawei takođe radi na svom uređaju za praćenje, prema novoj prijavi za žig koju je kompanija podnela u Evropi.

Huawei Technologies je 28. oktobra 2021. podneo zaštitni znak Kancelariji Evropske unije za intelektualnu svojinu (EUIPO) za oznakom „Huawei S-Tag“. Verovatno ‘S’ znači ‘Smart’ – drugim rečima, ‘Huawei Smart Tag‘. Aplikacija je kategorisana kao klasa 9 / 10 / 14.

Opis i dalje ostavlja izvesnu nejasnoću – kao što je nažalost često slučaj sa aplikacijama zaštitnih znakova kompanije Huawei. LetsGoDigital je krajem prošle godine otkrio i zaštitni znak za koji je Samsung aplicirao za SmartTag. Tada se jasno pominjala „elektronska oznaka”. Ovo nije slučaj sa Huaweijevim S-Tagom.

huaweistag770x545.jpg

Ako gledamo isključivo prema opisu, gotovo biste pomislili da je to novi pametni sat. Ipak, izgleda malo verovatno da će „S-Tag“ biti novo ime za Huaweijev smartwatch. Moguće je da se S-Tag može povezati sa Huaweijevim dolazećim pametnim satom.

Prošlog meseca, Huawei je EUIPO-u prijavio zaštitni znak za pametni sat Huawei Watch D sa meračem krvnog pritiska. Nije nemoguće da će Huawei Watch D u razvoju biti objavljen istovremeno sa S-Tagom. Uzgred, očekuje se da će Huawei objaviti svoje nove pametne satove pre kraja 2021. godine – oni bi uključivali Watch D i Watch GT 3.

Pored toga, S-Tag ne mora da postane kopija Galaxy SmartTag-a i Apple AirTag-a. O razlikama u ovom trenutku možemo samo da nagađamo. Ipak, jasno je da se Huawei sprema za nešto novo. Prijava je podneta u Evropi, što povećava šansu da S-Tag bude objavljen i kod nas.

Benchmark.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare