Huawei P40 Pro ubjedljivo vodi na DxOMark testovima kamera - BIGportal.ba
Mobilni svijet Tehnologija

Huawei P40 Pro ubjedljivo vodi na DxOMark testovima kamera

Popularni sajt DxOMark je objavio testove kamera Huawei P40 Pro telefona, koji pokazuju da pomenuti model ima ubjedljivo najbolje kamere u odnosu na konkurenciju. P40 Pro je ostvario ukupan rezultat od 128 poena na testu kamera.

Telefon je ostvario novi rekord kada je u pitanju testiranje fotografisanja, od 140 poena. P40 Pro je na pojedinačnim testovima funkcija kamere ostvario ili rekordne rezultate ili je u okviru dosadašnjih najboljih rezultata konkurencije.

DxOMark je Huawei P40 Pro posebno pohvalio na polju zumiranja, što je i glavna odlika koju je kineska kompanija promovisala tokom objave telefona. Na testu snimanja videa je ostvaren rezultat od 105 poena, što telefon takođe stavlja na vrh, uz odličan autofokus i 100% pokrivenost piksela sa faznom detekcijom.

Kada je u pitanju test selfi kamere, P40 Pro je opet ostvario rekordan rezultat od 103 poena. Pohvaljen je IR senzor koji pravi impresivan boke u selfijima, a takođe su zabeležena značajna poboljšanja dodatkom autofokusa. Sa rezultatom od 95 poena, selfi kamera telefona je najbolja i u snimanju videa.

Detaljnu analizu kamera Huawei P40 Pro telefona i njihovih mogućnosti možete pogledati na DxOMark sajtu u linku izvora.

Izvor: Benchmark

Danas objavljeno

Instagram dobija još više reklama

Vanja A

Cooler Master predstavio MM712 – gejming miša od samo 59 grama

Vanja A

Mask opet želi Twitter, poznata i cijena

Vanja A

Ostavite komentar